Helse & Livsstil

Chili mot kreft

I kampen mot kreft kan det se ut til at det er fint å la det gå hett for seg.

HETE SAKER: Chili får fart på blodomløpet, og er med å senke kolesterolet. Foto: Colourbox
HETE SAKER: Chili får fart på blodomløpet, og er med å senke kolesterolet. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Britiske forskere ved Nottingham University har nemlig funnet ut at en av bestanddelene i chilipepper, capsaicin, dreper kreftceller ved å angripe cellenes energisenter. Capsaicin er den bestanddelen i chilien som gjør at de blir sterke. Capsaicinet sørger for at det bindes proteiner i kreftcellene, noe som fører til at de slemme cellene dør, uten å skade andre celler i nærheten.

- Dette er veldig spennende, og kan være forklaringen på hvorfor mennesker som bor i land som Mexico og India, hvor de tradisjonelt spiser mye sterk mat, har en tendens til å utvikle kreft sjeldnere enn i brorparten av den vestlige verden, sier dr Timothy Bates, som ledet studien, i en pressemelding.

- Det er mulig at kreftpasienter eller mennesker som har forhøyet risiko for å utvikle kreft bør rådes til å spise mer krydret mat for å behandle eller forbegygge sykdom, sier Bates.


LES OGSÅ:
 • Hot hverdag - derfor bør du spise hett
 • Superfrisk med supermat
 • Spis deg glad og frisk
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer