I kampen mot kreft kan det se ut til at det er fint å la det gå hett for seg.
HETE SAKER: Chili får fart på blodomløpet, og er med å senke kolesterolet. Foto: Colourbox
Vis mer
Lill KristinSyversen
All Over Press
Publisert Sist oppdatert
Britiske forskere ved Nottingham University har nemlig funnet ut at en av bestanddelene i chilipepper, capsaicin, dreper kreftceller ved å angripe cellenes energisenter. Capsaicin er den bestanddelen i chilien som gjør at de blir sterke. Capsaicinet sørger for at det bindes proteiner i kreftcellene, noe som fører til at de slemme cellene dør, uten å skade andre celler i nærheten.
- Dette er veldig spennende, og kan være forklaringen på hvorfor mennesker som bor i land som Mexico og India, hvor de tradisjonelt spiser mye sterk mat, har en tendens til å utvikle kreft sjeldnere enn i brorparten av den vestlige verden, sier dr Timothy Bates, som ledet studien, i en pressemelding.
- Det er mulig at kreftpasienter eller mennesker som har forhøyet risiko for å utvikle kreft bør rådes til å spise mer krydret mat for å behandle eller forbegygge sykdom, sier Bates.