Helse & Livsstil

Damer er mest grisete

Kvinners arbeidspulter er langt skitnere enn menns.

Damer er mest grisete
Publisert
Sist oppdatert
Det er langt flere bakterier på arbeidspulten din enn på pauserommet. Og er du kvinne, kan du regne med at pulten din har fire ganger så mange bakterier som pulten til din mannlige kollega.

Professor Charles Gerba ved University of Arizona i USA, har testet mer enn hundre kontorer i New York, Los Angeles, San Francisco, Oregon og på sin egen arbeidsplass.

Bakteriene sitter på pultflaten, på pc-en, på tastaturet, på dine personlige ting og i skuffene. De tre mest bakterieinfiserte gjenstandene kvinner har er telefonen, sminkepungen og håndveska. Kvinners arbeidspulter ser i hovedsak langt ryddigere og renere ut enn menns, men vi omgir oss med ting som gir en langt større bakterievekst.

Kosmetikk, og spesielt bruken av håndkrem gir god grobunn for bakterier. At kvinner også har hyppigere kontakt med barn, gjør at vi frakter med oss flere bakterier enn menn. Dessuten oppbevarer 75 prosent av oss mat på pulten, og her florerer mikro-organismene.

- Jeg ble svært overrasket over hvor mye mat kvinner faktisk har på pulten sin. Blir det noen gang hungersnød, vil en kvinnes arbeidspult være det første stedet jeg oppsøker, kommenterer professor Gerba i en pressemelding.

En gjennomsnittlig arbeidspult er infisert med 400 ganger så mange bakterier som et gjennomsnittlig toalettsete. Gerba anbefaler kontorister å skaffe seg våtservietter og andre desinfiserende midler, og gi pulten og dens innhold en skikkelig omgang.


LES OGSÅ:
 • Musa som jager bakteriene
 • En skikkelig rens
 • Lure triks for et sunt kjøkken

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer