Helse & Livsstil

Dårlig ånde? Spis bark

Skal det være en barkebit mot ånden? Du finner nøkkelen til en vellykket date i nærmeste tre.

Dårlig ånde? Spis bark
Publisert
Sist oppdatert


Mintpastiller og munnskyllevann legger bare et slør over den dårlige ånden din. Ny forskning viser at bark fra magnoliatreet kan være langt mer effektivt, skriver BBC News.

 • Kyss mer - lev lenger


 • Virker raskt


  Ekstraktet, som allerede er brukt til behandling av ulike sykdommer, viser seg å kunne gjøre underverker for ånden din. Forskere ved Wrigley Company i USA har funnnet at barken tar knekken på hele 60 prosent av bakteriene i løpet av en halvtime. Dette i motsetning til 3,6 prosent ved bruk av mintpastiller.

  - Magnoliabarken viser en eksepsjonell evne til å fjerne organismene som forårsaker dårlig ånde. Barken kan nå bli tilført mintpastiller og tyggegummi og gjøre dem mer effektive, skrives det på BBC News nettsider i dag.

  Ta testen: Kysser du som en stjerne?


  Viktig funn


  Eksperimentet med bark som behandling av dårlig ånde ble testet ut på ni frivillige forsøkspersoner. De var alle ved god helse og kom rett fra lunsj.

  - Resultatene er svært lovende, uttaler Nigel Carter, lege samt assisterende sjef ved The British Dental Health Foundation.

  Legen forteller at standardpastiller og munnvann bare maskerer den dårlige ånden og løser bare problemet midlertidig.

  - Selv om tyggegummi kan være effektivt fordi det minsker bakteriefloraen, er dette et viktig skritt forover i utviklingen av god munnhygiene, sier han.

  LES OGSÅ:
 • Nordmenn er tyggegale
 • 10 pinlige kroppsfeil
 • Spis deg til et vakkert smil
 • Her er de verste lystdreperne

 • Dårlig ånde? Spis bark
  Dårlig ånde? Spis bark
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer