Helse & Livsstil

Datingens fire bud

Det er fire bud som gjelder når du skal på sjekkern. Men kort oppsummert: vis, ikke fortell.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste kvinner er mer interessert i å oppdage kvalitetene til sin utkårede enn å høre ham fortelle om dem. Litt mystikk er dessuten sunt, ingen vil vel vite alt med en gang. Her er de fire budene om gjelder for begge parter, men som særlig menn har litt å lære av.

 • Dump singellivet

 • Lær å kysse med stil

 • Den ultimate flørteguiden

 • Januardater for fattigluser


 • 1. Ikke snakk om hvor mye du er verdt

  Spesielt menn er fæle til å skryte av hvor mye de tjener eller hvor mye penger de har arvet, advarer nettstedet AskMen.com. Er hun virkelig interessert har det ingen betydning hvor mye du tjener. Er det derimot det eneste som gjør at hun vipper over på ja-sida, da bør du faktisk vurdere å kaste ut snøret igjen.

  For menns vedkommende kan det dessuten bli tatt som en fornærmelse om du prater i vei om hvor mye penger du har. Tror du ikke hun klarer seg selv? Og hva om hun tjener mer enn deg? Au.

  Tips: Kvinner er vi først og fremst interessert i å vite hvor mye den potensielle mannen har å tilby utover det materielle. På hvilken måte kan han berike livet vårt? Dersom du på død og liv vil vise at du kan sikre henne en god fremtid, også når det gjelder det materielle, vis det - ikke fortell.

  Ta henne med på biltur, inviter henne hjem til deg eller på en eksklusiv middag ute. Det er uansett mye mer spennende å oppdage ting på egenhånd, og det gjelder for begge kjønn.

  Og damer, ikke la gamle fordommer skremme dere. Takler han ikke at huset ditt er større enn hans er det vel like greit å finne det ut med det samme.

  2. Ikke fortell om dine sjarmerende karaktertrekk

  Å fortelle at du har fantastisk humor, atletisk kropp, de «rette» politiske overbevisningene eller er usannsynlig generøs virker mot sin hensikt. Dine gode kvaliteter bør heller være å vise dem, ikke fortelle om dem. Dette kan ikke sies for ofte. Du kan like gjerne skrive kvalitetene i pannen din dersom du snakker byttet huden full om dem.

  Tips: Selv ikke bilselgeren får solgt bilen før kunden har prøvekjørt den. Så spar ordene og by på deg selv i stedet. Bedre måter å gå frem på er å la partneren se hvor du står politisk gjennom å se deg i ivrig diskusjon med kameratene, eller din humoristiske sans ved å få daten til å le. En kommentar a la: «Jeg er moroklumpen i vennegjengen, det blir alltid liv der jeg er» håver sjelden inn ti poeng. Og til mennene: Dersom du har et stort hjerte under brystmusklene, la henne se litt av det.

  3. Ikke fortell at du har draget

  Å skryte på seg seksuelle erobringer eller gi signaler om at du er omsvermet er ingen sjarmoffensiv. Dette gjelder begge kjønn og får mannen til å virke som en jeger og kvinnen til å fremstå som en som spiser menn til frokost, lunsj og middag.

  For menns vedkommende må det sies at ingen kvinner er interessert i å konkurrere om en manns gunst. Når det gjelder kvinner, så skal visstnok litt konkurranse få mannens jegerinstinkt til å våkne. Kort oppsummert: Er du mann, ikke si noe om dine erobringer. Er du kvinne, vis at du har draget, men ikke fortell det.

  Et godt råd er det også å unnlate og fortelle om ekskjærester, eksmenn eller andre bekjentskaper fra fortiden. Det viser at du har feilet, noe som selvsagt er menneskelig og helt naturlig, men på et tidlig stadium er det uheldig. Legg heller hodet på hoggestabben. Vis, ikke fortell.

  Tips: La den andre se med egne øyne at du er attraktiv. Er dere ute med noen og man ser at følget høster blikk eller blir snakket til i baren, så kan det være både hyggelig og litt pirrende. Bare vær bevisst hvordan du opptrer selv, dersom noen andre prøver å få din oppmerksomhet. En høflig, men litt avmålt opptreden mens du fremdeles fokuserer 100 prosent på daten din er stikkordet. Er du mann, husk særlig at kvinner får med seg alt, de har øyne i nakken og små kameraer på antennene som stikker opp av hodet.

  4. Ikke fortell at du er en familiemann eller et godt husmoremne

  Selv ikke spøkefulle bemerkninger om at du er huslig, barnekjær eller en ekte familiemann slår an i startfasen. Selv ikke om du er ute etter noen å slå deg ned og stifte familie med bør du si noe om dette. Det virker uansett bare mot sin hensikt, og som et barnslig forsøk på å få viljen sin.

  Tips: Vis heller partneren hvor du står ved å gi ham eller henne et glimt av ditt forhold til familien din. Be henne gjerne med på noe dersom dere har kjent hverandre en liten stund. Dersom du er skilt forelder, introduser flammen for barna dine. Det kan også være greit at man i et gryende forhold får vist litt av hva man har å stri med eller hva som er viktig for en i hverdagen.

  Stol på dine egne kvaliteter heller enn dine salgsegenskaper. Og sist, men ikke minst: ha det gøy, også under jakten.

  LES OGSÅ:
 • Pinlig med lat partner

 • Glem det han sa
 • Slik skal en bra mann være
 • Slik vil han ha deg

 • Skilsmissebarn skiller seg oftest
 • Slik får du draget i andre runde
 • Derfor frir han til unge kvinner

 • Dyre drømmebryllup

 • Finnes varig kjærlighet?


 • Foto: www.imagesource.comAll Over Pr
  Foto: www.imagesource.comAll Over Pr Vis mer
  Foto: All Over PressAll Over Press
  Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
  Foto: www.imagesource.comAll Over Pr
  Foto: www.imagesource.comAll Over Pr Vis mer
  Datingens fire bud
  Foto: www.imagesource.comAll Over Pr
  Foto: www.imagesource.comAll Over Pr Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer