Lykke

De eneste 5 tingene du kan kontrollere i livet

Mentalcoach Christine Otterstad: - Tenker du for mye på ting som du ikke får gjort noe med kan dette føre til mye unødvendig stress.

BEKYMRING: Nøkkelen til vår egen lykke ligger i våre egne hender, og det første du bør gjøre er å slutte å bekymre deg over ting du ikke har kontroll over. Foto: © Stuart Pearce
BEKYMRING: Nøkkelen til vår egen lykke ligger i våre egne hender, og det første du bør gjøre er å slutte å bekymre deg over ting du ikke har kontroll over. Foto: © Stuart Pearce Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Alle ønsker vi å være lykkelige, men dessverre er ikke livet bare en dans på roser. Motgang, utfordringer og vanskelige valg er tross alt noe vi alle må gjennom fra tid til annen, og da er det lett å føle på både irritasjon og bekymringer.

Og det er nettopp her mange av oss gjør feil.

Å bekymre seg er nemlig noe de fleste er litt for flinke til, og ofte handler dette om en lang rekke «tenk hvis» og «hva om». Og kanskje blir du også irritert og nedstemt dersom ting ikke går som det skal.

– De aller fleste bekymringer vi har vil aldri skje. Tenker du mye på ting som du ikke får gjort noe med, kan dette lett føre til mye unødvendig stress, sier mentaltrener og KKs faste livsstilscoach Christine Otterstad til KK.no.

Hun påpeker at nøkkelen til vår egen lykke ligger i våre egne hender. Og det første du bør gjøre er å kun forholde deg til ting du selv faktisk kan kontrollere, og glemme alt annet.

LES OGSÅ: Er selvtilliten på bånn?

Den eneste du har kontroll over er deg selv

Dersom du legger sammen all den tiden du bruker på å gruble og tenke på ting som du ikke får gjort noe med, vil du bli svært overrasket over hvor mye tid det er snakk om. Tid du faktisk har kastet bort på tull.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer