Menn

- De er ikke mennesker

I alle fall ikke i menns øyne, viser ny forskning.

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er du redd for at menn skal se på deg som et objekt, om du går sparsommelig og kanskje litt dristig kledd? Frykten er dessverre ikke ubegrunnet.
 • Bikinier gjør menn dumme
 • Mannssjåvinister verst

  Forskning foretatt av professor Susan Fiske ved Princeton universitet i USA viser at det er den delen av menns hjerner som behandler informasjon om ting som aktiviseres når de ser bilder av lettkledde kvinner.
 • Skjønnhet teller mest for menn
 • Dette kom fram i et forsøk der menns hjerner ble skannet under framvisning av damebilder.Hos menn som hadde mannssjåvinistiske tendenser viste det seg i tillegg at den delen av hjernen som aktiveres under sosial samhandling faktisk stengte av, da de så på de lettkledde damene.

  - Som om de ser på en ting

  Ifølge The Telegraph mener Susan Fiske at resultatene av forsøkene viser at noen menn ikke betrakter seksualiserte kvinner som menneskelige.- Jeg mener ikke at de bokstavlig talt ser på kvinner som objekter, de vet jo at kvinner også er mennesker. Men hjernene til mennene reagerer som om det de ser på bildene er en ting. Det er som om kvinnene ikke er fullt ut menneskelige, sier professoren.

  Samme effekt som vold

  Fiske tror det konstante bombardementet av seksualiserte bilder av kvinner i samfunnet reduserer menns evne til å se på kvinnene som menneskelige. Ifølge Fiske kan dette sammenlignes med at folk blir mindre sensitive for vold jo mer de ser av det på fjernsyn.- Det er det samme med synet av seksualiserte kvinner, du blir vant til det.
 • Derfor sjekker han deg opp
 • Fiske fortalte videre at denne effekten var svært virkningsfull i jobbmiljøet. Der har studier vist at menn som intervjuer seksuelt attraktive kvinner oppfører seg svært annerledes overfor dem enn overfor andre kvinner og menn.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer