Mens

De flytende kalori-bombene

En Mojito inneholder 242 kalorier - altså like mye som en kanelbolle. Men det er ikke verstingen.

MOJITO: Inneholder 242 kalorier, like mye som en kanelbolle. Men hvilken drink inneholder like mange kalorier som seks colaflasker? Foto: Image Source
MOJITO: Inneholder 242 kalorier, like mye som en kanelbolle. Men hvilken drink inneholder like mange kalorier som seks colaflasker? Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Været blir gradvis varmere, og tv-programmer som Paradise Hotel og Charterfeber bringer drinkene inn i stua, og det før tida. Men hvor sunne er de egentlig?
 • 5 lette lekre drinker
 • Magasinet Newsweek gir deg oversikten over de seks mest populære drinkene. Den mest kaloriholdige troner på toppen, mens de fem andre følger på rekke og rad:

  Mojito

  Den klassiske drinken Mojito inneholder sukker, rom, limesaft og myntheblader, og det er spesielt innholdet av den kaloritunge likøren rom som føyer denne drinken inn på lista over de seks mest fetende poppis-drinkene. En drink inneholder 242 kalorier, noe som tilsvarer en stor kanelbolle. Det er ikke nødvendig å ha et trist liv selv om du vil gå ned i vekt. Slik kan du nyte deg slank.

  Margarita

  På førsteplassen finner vi margaritaen som består av margarita-mix, tequila, limesaft og brandy, cognac eller triple sec. Den sukkerholdige drinken inneholder hele 850 kalorier, som tilsvarer like mange tomme kalorier som seks flasker cola til sammen.Her er den bakrus-fri vinen Slik blir du mindre full

  Mudslide

  Andreplassen derimot, den går til drinken Mudslide. Denne kan beskrives som en sjokolademilkshake ispedd alkohol. Et glass bestående av vodka, baileys, vaniljeis og kaffelikøren kahlua utgjør til sammen rundt 820 kalorier, noe som tilsvarer tre små Mars-sjokolader med peanøtter og karamell. Er du glad i det søte, er det godt å vite at det går an å bli slank med krem og sjokolade

  Piña Colada

  Du har kanskje gjettet det allerede, men deretter følger den tykke og eksotiske kokosdrinken Piña Colada, som inneholder både rom, ananasjuice og kokoslikør. Et enkelt glass inneholder cirka 650 kalorier, noe som tilsvarer to store poser med den typen Haribo-godteri du kjøper på taxfree, posen med små speilegg og marklingnende godter av vingummi.

  Mint Julep

  Så følger sydhavsdrinken Mint Julep. Inneholdende bourbon, sukker, vann og mynthe tilfører den kroppen 472 kalorier, som kan sammenlignes med å spise et stort beger med pommes frites fra McDonalds. Skal du på café denne helgen?Her er de sunne valgene.

  Strawberry Daiquiri

  Den sommerlige cocktailen Strawberry Daiquiri som er en kombinasjon av jordbærvodka, rom, sukker, limesaft og friske bær inneholder 220 kalorier. Dette fordi sukkerinnholdet er høyt både i alkoholen og i bærene. Like mange kalorier får du ved å spise tre hveteboller. Hvis du ønsker å gjøre drinkene sunner er dette gode tips: Tilsett lettbrus og sukkerfri juice. Eller enda bedre, hold deg til øl og vin, for da drikker du kun kaloriene i alkoholen og ikke i iskremen og brusen som er tilsatt i tillegg.Litt mange daquiri og mudslides i går? Dette spiser stjernene når de er fyllesyke.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer