Helse & Livsstil

- De liker å bli trakassert

Seksuell trakassering er dagligdags i Egypt. - Kvinnene liker det, mener flertallet av mennene.

Foto: Jupiter Images
Foto: Jupiter Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Flesteparten mener kvinnene selv har skylden, ifølge en ny undersøkelse. Det er Egyptian Centre for Women’s Rights som står bak undersøkelsen der mer enn 2000 menn og kvinner har deltatt. Også 109 utenlandske kvinner i Egypt er intervjuet.
 • Slå ned på hersketeknikkene
 • Daglig problem

  – Seksuell trakassering har blitt et overveldende problem som alle kvinner i Egypt sliter med, ofte daglig, heter det i rapporten som følger resultatene fra undersøkelsen.Trakasseringen gjør seg gjeldende i form av berøring, bemerkninger av seksuell karakter og blotting av kjønnsorganer.62 prosent av de spurte mennene innrømte at de hadde trakassert kvinner seksuelt. 83 prosent av kvinnene opplyste at de har opplevd å bli trakassert.
 • Er du pen nok til jobben?
 • - De må tåle å bli trakassert

  Hele 98 prosent av de utenlandske kvinnene som deltok i undersøkelsen, kunne melde om seksuell trakassering.Kvinnene har imidlertid seg selv å takke for trakasseringen, mente 53 prosent av mennene, som samtidig hevdet at kvinnene liker sjikanen. Mennene mente også at kvinner som kler seg «uanstendig», må tåle å bli trakassert, noe en del av kvinnene også sa seg enig i. LES OGSÅ:
 • Dette gir kvinner turn off
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer