Begravelse

De mest spilte sangene i begravelser

Både Bjørn Eidsvåg og Frank Sinatra er faste gjengangere.

AVSKJED: Sang og musikk er en svært viktig del av en begravelse. Og her er de sangene som er mest populære. Foto: Kzenon - Fotolia
AVSKJED: Sang og musikk er en svært viktig del av en begravelse. Og her er de sangene som er mest populære. Foto: Kzenon - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det er mye å tenke på når man skal planlegge en begravelse, og musikken er en svært viktig del av denne avskjeden.

Kanskje synes du det er vanskelig å velge den riktige musikken, eller kanskje vet du akkurat hva du ønsker. Men noen sanger er faste gjengangere i begravelser, og vi har funnet ut hvilke.

– Vi opplever veldig ofte at pårørende er opptatt av at musikken i begravelsen skal være noe de forbinder med avdøde. Noe de føler er typisk for den som skal gravlegges, sier gravferdskonsulent i Wang Begravelsesbyrå, Anne Marie Brenne, til KK.no.

– Til en viss grad synes jeg det er veldig greit. Men jeg synes det er viktig at de pårørende selv også kjenner at musikken de velger gir noe til dem selv. Og min oppgave er ofte å hjelpe dem til å finne en balanse i dette, legger hun til.

Det gjelder altså å finne noe som både representerer den avdøde, samtidig som det passer for en selv.

LES OGSÅ: Dette skjer med de døde i Norge

Dersom avdøde var glad i fjellet kan man for eksempel velge en sang som «Ved Rondane» av Grieg, som handler om naturen. Eller man kan velge «Ut mot havet» av Bræin, dersom sjøen var en viktig arena.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer