Frokost

De sunneste superfrokostene

Slik starter helsebloggerne dagen.

SUNN START PÅ DAGEN: Gjør for eksempel som Linn Hansen, bak bloggen Sprudlende Sunn. Hun gjør yoghurten til et skikkelig måltid ved å tilsette frukt og bær, og supermat som chiafrø. Foto: Linn Hansen
SUNN START PÅ DAGEN: Gjør for eksempel som Linn Hansen, bak bloggen Sprudlende Sunn. Hun gjør yoghurten til et skikkelig måltid ved å tilsette frukt og bær, og supermat som chiafrø. Foto: Linn Hansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du skal ikke kimse av en god frokost. Ikke bare gir det deg en hyggelig og smakfull start på dagen, men den skal også gi deg nok energi til å holde ut de stressende morgentimene på jobben.

Uten mat og drikke, duger helten ikke, sies det. Men hvis du virkelig vil spise som en superhelt, da bør du selvsagt satse på ordentlig superfrokost.

Mange ernæringseksperter peker ut havregrøt som noe av det beste du kan spise til frokost, siden havre er et svært næringsrikt kornslag. Men det betyr ikke at dette er det eneste sunne frokostvalget du kan ta, og det er slett ingen grunn til å begrense seg.

KK.no har snakket med tre helsebevisste bloggere for å finne ut hva som er deres beste tips til næringsrike og sunne frokoster.

LES OGSÅ: Frokosten som lager seg selv

Gå for mye fiber

– Jeg tror ikke det finnes noen essensielle frokost-ingredienser. Det er ingenting i veien for å spise salat eller suppe til frokost, selv om det sikkert er uvant for mange. Hensikten er at den gir energi og metthet som varer frem til lunsj, sier ernæringsfysiolog og blogger på Sunn Skepsis, Erik Arnesen, til KK.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer