Sextabbe

De vanligste «sextabbene»​ våre

– Mange kvinner er altfor opptatt av bagateller, sier eksperten.

SEXTABBER: Å fake orgasme, ikke være ærlig og fokusere på alt annet enn samleiet er bare noen av sextabbene vi kvinner gjør.  Foto: Erwin Wodicka
SEXTABBER: Å fake orgasme, ikke være ærlig og fokusere på alt annet enn samleiet er bare noen av sextabbene vi kvinner gjør. Foto: Erwin Wodicka Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når sexlivet er labert, har de fleste av oss en tendens til å skylde på den andre parten i forholdet. Og vi kvinner kommer gjerne med påstander som «han skjønner seg ikke på kvinnekroppen» og «han tar kun hensyn til seg selv».

Ja, vi har lett for å skylde på det motsatte kjønn, men sannheten er at vi kvinner gjør vel så mange «feil» som partnerne våre.

Ekspertene har delt med oss hvilke sex-«tabber» de synes du/vi/kvinner generelt bør unngå å gjøre i senga.

LES OGSÅ: Derfor bør du kysse mer

Bekymrer oss for mye

Ifølge Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, er mange kvinner veldig usikre på seg selv og utseendet sitt, og klarer ikke legge disse bekymringene på hylla når de entrer soverommet.

«Hvordan ser jeg ut fra denne vinkelen? Ser jeg bra ut?» Dette er spørsmål som kan kverne i hodet på mange under samleie og som ødelegger for dem selv.

– Mange kvinner, og noen menn, er altfor opptatt av bagateller - som for eksempel hvordan de ser ut, høres ut, oppfører seg og lukter, og klarer derfor ikke å slappe av nok til å nyte sex ordentlig.

- Det er nesten som om de ser seg selv utenfra og ikke er til stede i det de gjør, og da blir det heller ikke særlig godt, forklarer han til KK.no:

USIKKER PÅ SEG SELV: Mange kvinner er usikre på seg selv og bekymrer seg slik at de ikke klarer å fokusere på selve samleiet.  Foto: Fotolia
USIKKER PÅ SEG SELV: Mange kvinner er usikre på seg selv og bekymrer seg slik at de ikke klarer å fokusere på selve samleiet. Foto: Fotolia Vis mer

– Kvinner som er trygge på seg selv og er rimelig fornøyd med kroppen sin, enten den er «perfekt» eller ikke, har bedre sex fordi de konsentrerer seg mer om det som foregår enn hvordan de tar seg ut, hva partneren synes og hva andre synes er normalt.

Gjør ikke det vi vil

Maria K. Ebbestad, som er nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet, forteller at dersom du er usikker på deg selv og kroppen din bør du snu fokus og gjøre det du har lyst til.

– Glem tanken om å være bra nok, og gjør det du vil fordi det kjennes deilig. Dette gjelder enten det er første gang og du er stresset, eller om du er redd for å gjøre feil under for eksempel en blowjob.

– Når det gjelder om lyset skal være av eller på kan du tenne telys eller gi han bind for øynene. Dette gjør det ekstra pirrende for ham, og lettere for deg å slappe av spesielt om du sitter øverst.

EKSPERTEN: Maria K. Ebbestad, nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet. Foto: Privat
EKSPERTEN: Maria K. Ebbestad, nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet. Foto: Privat Vis mer

LES OGSÅ: Halvparten vil ofre sex for dette

Faker orgasme

Mange kvinner har også til uvane å late som om de liker sex slik mannen helst vil ha det, og tar lite hensyn til seg selv og sin egen opplevelse. Ofte ender dette med at de faker fremfor å fortelle hva som skal til.

– Noen kvinner kan for eksempel «stille opp» eller «prøve ut» ting de slett ikke liker, men som de gjør for å være interessante, spennende eller «bra nok» for mannen. Mange later også som om de kommer i stedet for å forklare partneren sin hva som virkelig skal til for at de skal oppnå klimaks.

– Ofte gjør kvinner disse tingene fordi de ikke vil at mannen skal bli såret eller føle seg dårlig i senga, og det er jo i seg selv sympatisk tenkt, men jeg synes det er veldig overdrevent å ha dårlig sex selv for å glede en annen.

Derfor bør du ikke fake

Kjøs mener det å fake orgasme så mannen skal føle seg som en «superelsker» ikke er særlig lurt, for da kommer han til å fortsette å gjøre de samme feilene for alltid.

– En del kvinner faker selvfølgelig også fordi de faktisk ikke klarer å oppnå orgasme ved vanlig samleie, og da er det mer komplisert - men å fake løser ingenting. Det er bedre å prøve å gjøre noe på en litt annerledes måte, forklarer han.

Ebbestad forteller at over 75 prosent av kvinner trenger klitorisstimuli for å få orgasme, noe mange menn, og kvinner, ikke er klar over.

– Mange har ikke fått med seg dette og tror de er unormale om de ikke får orgasme av «inn- og ut-sex», og derfor faker de. Å tilføre forholdet en klitorisvibrator som man kan bruke under samleie har derfor hjulpet mange par til et bedre sexliv for begge, sier hun.

FAKE ORGASME: Det er ikke noen løsning å fake orgasmer for da vil aldri partneren din fortsette å gjøre de samme feilene.  Foto: Getty Images/iStockphoto
FAKE ORGASME: Det er ikke noen løsning å fake orgasmer for da vil aldri partneren din fortsette å gjøre de samme feilene. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer

LES OGSÅ: Får du ikke orgasme?

Gir ikke ærlige tilbakemeldinger

Kvinner og menn har ofte forskjellige syn på hva som er god sex og ikke, og derfor er god kommunikasjon en svært viktig faktor.

EKSPERTEN: Peder Kjøs, spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv.  Foto: Astrid Waller
EKSPERTEN: Peder Kjøs, spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv. Foto: Astrid Waller Vis mer

– Du må gi ærlige tilbakemeldinger, gjerne på en snill og hyggelig ikke-kritiserende måte. Likevel må du gjøre det slik at han skjønner hva som fungerer for deg, sier Kjøs.

Dette kan være vanskelig for mange kvinner, da de gjerne er opptatt av å sette alle andre foran seg selv og hele tiden ta ansvar, ikke være krevende og ta skylden selv for alt som er dårlig.

Menn bør lytte mer

– Her har menn et stort ansvar for å lytte mer og være mer interessert i damene sine. Tar han ikke dette ansvaret blir du nesten nødt til å gjøre noe med det selv, forklarer eksperten.


Ebbestad skyter inn at det er svært viktig at du er en diskré veileder i starten, da selvbildet hans er på sitt skjøreste i denne situasjonen.

– En enkel metode er å pakke det inn i komplimenter. Sørg for å fortelle ham at du nyter det, men legg samtidig hånden din over hans for å guide. Ikke stopp det han gjør for å fortelle at det er feil, men gi heller tydelige signaler og led ham inn på rett spor. På den måten slipper han å føle at han ikke får det til. Husk også å gi klart uttrykk for hva som virkelig føles godt.

– Når dere blir tryggere på hverandre, er det lurt å snakke om hva som føles best for dere begge. Snakk om hva som tenner dere, hvor dere vil bli berørt og hva som gjør at dere når klimaks.

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer