Helse

De vanligste symptomene på depresjon

Er du inne i en tung periode? Sjekk at det ikke egentlig er en form for depresjon.

DEPRESJON: Er en av de vanligste psykiske plagene og 25 prosent av alle kvinner vil på et eller annet tidspunkt oppleve en depresjon som trenger behandling.  Foto: Adam Gregor - Fotolia
DEPRESJON: Er en av de vanligste psykiske plagene og 25 prosent av alle kvinner vil på et eller annet tidspunkt oppleve en depresjon som trenger behandling. Foto: Adam Gregor - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du deprimert?

De fleste vet sånn cirka hva depresjon er. Det kan likevel være vanskelig å vite om det gjelder deg, eller om du bare er inne i en litt «dårlig periode».

Statistikk viser imidlertid at antall depresjoner her til lands har økt betraktelig.

Ifølge NHI - Norsk Helseformatikk, vil trolig 25 prosent av alle kvinner og 15 prosent av alle menn oppleve en depresjon som trenger behandling i løpet av livet.

For å få hjelpen du trenger, er det viktig å vite hvilke sympomer du skal se etter.

LES OGSÅ: Kjøper du reseptfrie medisiner i utlandet?

Når blir «dårlige dager» en depresjon?

Som nevnt over, kan det for mange være vanskelig å skille mellom dårlige dager og depresjon, men det er en forskjell.

- Forskjellen er når det blir mer langvarig og begynner å gå utover for eksempel relasjoner til andre, arbeidsevne og den vanlig, daglig aktivitet, sier Kjersti Lillevoll, stipendiat ved Institutt for psykologi ved Universitetet i Tromsø.

Dette er en avgjørende faktor for å kjenne igjen depresjon, ettersom symptomene i seg selv er noe de fleste av oss kan kjenne oss igjen i fra tid til annen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer