Frukt

Den fantastiske frukten sitron

Billig vidundermiddel: Sitron gir deg både fine støvletter og jevn hud.

SØRG FOR LITT HVER DAG: Kroppen kan ikke lagre mye c-vitamin av gangen, så det er smart å sørge for et daglig påfyll. Litt sitron i teen eller vannglasset gjør susen. Sjekk flere smarte tips under.
SØRG FOR LITT HVER DAG: Kroppen kan ikke lagre mye c-vitamin av gangen, så det er smart å sørge for et daglig påfyll. Litt sitron i teen eller vannglasset gjør susen. Sjekk flere smarte tips under. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Den er liten, gul og koster bare noen få kroner. Men den kan by på mye mer enn syrlig smak. Bra for hudenHa noen dråper sitron i vannet eller teen daglig. Kroppen kan ikke lagre mye c-vitamin av gangen, så det er smart å sørge for et daglig påfyll. C-vitamin styrker immunforsvaret, men gjør også godt for huden. Ikke bare er det en nyttig antioksidant, men det hjelper også på hudens collagen - altså de fibrene som holder gjør at huden ser fast og sterk ut. Sitron er også en av de tingene som eksperten bare må ha i kjøleskapet. Også bra som peelingHar du matt og ru hud, kan du lage din egen sukkerpeeling ved å blande sitronsaft og sukker. Massere blandingen forsiktig på huden, uten å bruke mye kraft. Sitron bør brukes med forsiktighet på huden hvis du har en veldig sensitiv hud. Vær også obs på at det kan gjøre at du blir ekstra følsom mot sollys like etterpå. Triste negler? Penere negler får du ved å bade neglene i en kopp varmt vann tilsatt saften fra en halv sitron. Avslutt med å gni det hvite i sitronen mot neglene. Det gjør dem blankere. Les også: Her er neglelakken alle er gale etter. Funker mot flassSitronsaft kan også være effektivt mot flass. Først masserer du inn to spiseskjeer sitronsaft i hodebunnen. La det virke i fem minutter. Deretter skyller du håret med rent vann. Til slutt tilfører du håret en kopp vann med to teskjeer sitronsaft. Dette skal ikke skylles ut. Forkjølet? Pøs på!Sitronen virker slimløsende. Den bidrar også til å få fart på fett – og proteinfordøyelsen. Sitronen øker også kroppens evne til å absorbere mineraler i kroppen. Her er alle triksene som holder høstforkjølelsen unna. Mykgjør og renserDu kan også lage din egen ansiktsmaske som både peeler og mykgjør huden. Bland saften fra en sitron med en kvart kopp olivenolje eller mandelolje. Smør på, og la den virke i et kvarter før du renser huden.Sitron mot saltrenderHar du fått møkkete sko og saltrender på de fine støvlettene? Bruk farris iblandet to teskjeer sitron på kluten eller svampen som du tørker av skoene med.Disse tipsene har vært publisert på forsiden av KK.no én gang tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer