Foto: Image SourceAll Over Press
Foto: Image SourceAll Over Press Vis mer

østrogen

Den hemmelige skjønnhets-formelen

Føler du deg ekstra strålende i dag? Da kan du skylde på dette.

Publisert
Sist oppdatert
Ny forskning viser at kvinner som har høyere nivåer av det kvinnelige kjønnshormonet østrogen både ser og føler seg vakrere. Dette skriver Glamour.com.

Dette observerte forskerne i en studie gjort ved University of Texas i Austin.

Ulike nivåer

Østrogen finnes naturlig både hos kvinner og menn, men i betydelig større mengder hos kvinner.

I studien deltok 52 kvinner. Ingen av kvinnene brukte prevensjon eller andre preparater som inneholdt kunstig østrogen. I løpet av tiden studien varte tok målte forskerne kvinnenes østrogen-nivå. Dette varierer naturlig fra uke til uke, alt etter hvor i syklusen man befinner seg.

 • Nå er du på ditt vakreste
 • Farvel til «styggedager»
 • - Her blir du garantert attraktiv
 • Derfor er de vakre

 • Skjønnhetshormonet?

  Underveis ble kvinnene intervjuet om hvordan de følte seg. De ble også bedt om å fortelle hvor pene de følte seg. Det ble etter hvert intervju også tatt bilder av kvinnene, som ble vist til andre. Resultatet overrasket forskerne. Både kvinnene selv og de som vurderte bildene oppga at de syntes kvinnene var på sitt vakreste og mest sexy i de delene av måneden hvor østrogen-nivået var på det høyeste.

 • Lurer du på hvordan de alltid ser så strålende ut? Her får du stjernenes hemmelige triks

 • Påvirket sexlysten

  Kvinnene med høye østrogennivåer rapporterte også sexlysten steg med østrogennivået. De tok lettere intitativet selv, og fanget også lettere opp initiativ fra partneren og andre.
  Desverre er ikke østrogennivået noe man enkelt kan styre selv. Da er det greit å vite at Du er 20% penere enn du tror.

  Føl deg bedre på 1-2-3

  Har du ikke tid til å vente på at det riktige østrogennivået skal inntreffe, kan du i stedet ta en kikk på hvordan du kan kvitte deg med kompleksene. Eller du kan prøve en av de fine sminketrendene som blir de gjeldende denne våren. Langt, kort eller halvlangt hår? Du finner de heteste hårtipsene her.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer