Fedme

Den nye slankehem-meligheten

Tro det eller ei. Dette kan få deg til å gå ned i vekt.

Foto: www.imagesource.comAll Over Pr
Foto: www.imagesource.comAll Over Pr Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Å spise med kinapinner kan hjelpe deg med å bli kvitt de overflødige kiloene. Det mener forfatteren av den nye slankeboken The Chopsticks Diet, Kimiko Barber, melder The Telegraph.
 • Ikke spis her
 • Derfor blir du ikke slank
 • Ny sulte-diett sprer seg
 • Fedmeepidemi truer

  I dag er 1 av 5 nordmenn fete. En undersøkelse ved Universitetet i Bergen viser at vi i 2026 - om 17 år - kan være på fedmehøyde med USA, ifølge Helsenett.Befolkningen i USA er verdens feteste, hvor fedme har rammet hele 30 prosent. Verdens helseorganisasjon (WHO) klassifiserer fedme som BMI lik eller over 30.Overvekt er dessuten forbundet med økt fare for en rekke helsetilstander, som diabetes type 2, hjerte-karsykdommer og enkelte former for kreft. En ny bok råder nå Vesten til å se mot Østen for inspirasjon.
 • De hemmelige slanketriksene
 • Slankende kinapinner

  I boken The Chopsticks Diet skriver forfatter Kimiko Barber at asiatere kan takke kinapinnene for sine slanke kropper. Å skufle maten inn med skje eller gaffel kan lett føre til overspising. Hjernen bruker nemlig hele 20 minutter på å registrere at magen egentlig er full.Ifølge Barber kan løsningen være å bytte til kinapinner. «Å spise med kinapinner senker tempoet, og du vil spise mindre», skriver Barber.
 • Styr unna feitefellene
 • Virker det?

  Kinapinner vil tvinge deg til å ta mindre munnfuller. Det fører til at du tygger maten bedre, spiser langsommere og maten blir lettere å fordøye. Det vil også gjøre det vanskeligere å få i seg usunne, feite sauser. Hvis du bruker kinapinner, vil mesteparten av den åretilstoppende smør- og fløtesausen bli igjen på tallerkenen.Og siden vestlige folk flest ikke er så altfor drevne med kinapinner, vil det ikke bare bremse ned farten på matinntaket – det kan også få deg til å tenke mer over hva og hvor mye du putter i munnen.
 • 100 smarte slanketips
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer