Antioksidanter

Den nye superfrukten

En eller to av disse om dagen vil virkelig gjøre susen.

Foto:  ***Unless it is marked Mode
Foto: ***Unless it is marked Mode Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
En plomme inneholder omtrent like mye antioksidanter som en håndfull blåbær, viser ny forskning.- Plommer er den nye supermaten. Denne frukten er faktisk smekkfull av sykdomsbekjempende antioksidanter, sier forsker David Byrne, ved AgriLife Research til Dailymail.co.uk. Han har sammen med et forskerteam analysert de positive virkestoffene i plommer.

Rød eller lilla?

Det er ikke så farlig hvilken plommetype du velger. Lilla og røde plommer inneholder like mye eller mer antioksidanter og stoffer som forebygger sykdom. - Hvis du spiser to eller tre små plommer om dagen, ville dette gi en god helseeffekt. Mange av de sunne kjemikaliene og antioksidantene varierer etter hvilken farge det er på frukten. Spiser du røde, grønne og blå plommer er du godt dekket, sier kostekspert Catherine Collins ved St Georges Hospital i London til Dailymail.co.uk.Se oppskriftene:Smuldrepai med plommerPlommesuppe med snøfriskkrem og kryddersmuler

Slår den blåbær?

- Blåbærene får hard konkurranser her. Mange spiser bare litt blåbær av gangen. Noen få på frokostblandingen, og noen få i fruktsalaten. Det er enklere og billigere å spise flere plommer av gangen, sier forsker Luis Cisneros til Dailymail.co.uk.

Dropp skrellinga

Plommer inneholder få kalorier og null fett. Det viktigste er at du ikke skreller plommene, de skal spises hele. Det er i skallet at du finner mange av de supre antioksidantene. - Plommer er supersunt. Og det er enkelt å spise mer av dem, siden de er lettere tilgjengelig og billigere enn blåbær, sier Catherine Collins ved St Georges Hospital i London til Dailymail.co.uk.
 • Denne maten gjør deg vakker
 • Denne er en sunnhets-bombe
 • Bli en superspiser
 • Ukeplan for et sunnere liv
 • Slik virker antioksidanter

  Antioksidanter regnes for å være svært effektive når det kommer til å uskadeliggjøre frie radikaler. Vi produserer alle frie radikaler, men når vi får for mange frie radikaler kan de skade kroppen vår. Antioksidanter spiller også en nøkkelrolle når det kommer til å bekjempe synlige og usynlige aldringstegn.

  Forskningen fortsetter

  Nå forskes det på om det er mulig å dyrke fram en plommetype som er enda sunnere enn de du finner i butikken i dag. Det forskes også på om antikosidanter fra frukt kan forebygge og bekjempe flere krefttyper, skriver Dailymail.co.uk.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer