Kosthold

Den perfekte dagsmeny

Dårlig tid? Her er ekspertens tips til enkel og god mat som gir deg alt du trenger gjennom dagen.

Sunn mat trenger ikke være vanskelig - eller vond. Foto: Thinkstock
Sunn mat trenger ikke være vanskelig - eller vond. Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vår faste trenings- og kostholdsekspert Ina Garthe får stadig spørsmål fra dere lesere om dette med kjapp, enkel og sunn mat. LES OGSÅ: Dette bør være i handlevognen dinIna er en travel dame selv, og har god praktisk trening i å planlegge et godt kosthold til seg og sin familie. I et nettmøte gir hun råd til en kvinne som strever med å få kustus på kosten.

Stabilisér blodsukkeret

- Det er en fordel at blodsukkeret ditt holdes konstant i løpet av dagen, slik at du ikke blir sulten, ukonsentrert og slapp mellom måltidene. Ofte fører dette til at du spiser mer til måltidene og at du tyr til søtsaker mellom måltidene. Du kan forhindre dette ved å innta faste måltider gjennom hele dagen og legge inn små mellommåltider når det er behov for det, skriver Ina Garthe.TEST DEG SELV: Hva kan du om kosthold? Her er Inas eksempel på en dagsmeny som gir deg alt kroppen din trenger:

KLIPP UT OG HENG PÅ KJØLESKAPET:

07.00. Frokost: Havregryn med frukt og melk og ett glass juice.09.30. Mellommåltid: ett knekkebrød med hvitost og skinke og en banan.12.00. Lunsj: Grove brødskiver med leverpostei, paprika, kalkunpålegg, en gulrot og te.14.30. Mellommåltid: Smoothie.17.00. Middag: Grillet kylling med ris og salat m/dressing og vann.20.00. Kvelds: Grove skiver med makrell i tomat og Biola/kulturmelk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer