Sminke

Den perfekte festlooken

Den klassiske pinupsminken er superenkel å få til. Slik gjør du det selv.

KLASSISK: Sminkelooken er inspirert av ikoner som Marilyn Monroe og Audrey Hepburn og funker like bra til hverdags som til fest. Foto: Aina Kristiansen / www.pudderkvastrabagast.com
KLASSISK: Sminkelooken er inspirert av ikoner som Marilyn Monroe og Audrey Hepburn og funker like bra til hverdags som til fest. Foto: Aina Kristiansen / www.pudderkvastrabagast.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Enten du lar deg inspirere av klassiske skjønnheter som Marilyn Monroe eller Audrey Hepburn, av pinupdamene som Dita von Teese eller av damene i Mad Men, er pinupsminken en av de enkleste lookene å kopiere.

Den er sexy til både hverdag og fest, og du kan til og med gjøre den mer moderne med noen enkle grep.

Har du en skjønnhetsflekk, kan du gjerne framheve den med en mørkebrun eyeliner. Og har du det ikke, kan du selvsagt tegne på en der du vil ha den.  Foto: Aina Kristiansen / www.pudderkvastrabagast.com
Har du en skjønnhetsflekk, kan du gjerne framheve den med en mørkebrun eyeliner. Og har du det ikke, kan du selvsagt tegne på en der du vil ha den. Foto: Aina Kristiansen / www.pudderkvastrabagast.com Vis mer

Matt, perfekt hud

Det som kjennetegner denne sminkelooken er først og fremst perfekt, matt hud, røde lepper og markert, svart eyeliner.Når det gjelder huden er det viktig å starte med renset og fuktet hud. Påfør en god fuktighetskrem og la den trekke godt inn i huden før du begynner med sminkingen.

Siden den klassiske pinupstilen fokuserer på lys, perfekt hud, passer den perfekt til vinterbleke fjes.

Du kan gjerne velge en foundation som matcher de lyseste delene av ansiktet ditt, men pass på at du jobber den godt inn i huden og ikke er for lys. Ta også foundation på nakken og ørene hvis du går for en lysere variant – all hud som synes bør være i samme tone. Du vil jo ikke se ut som du har på deg en maske.

Dersom du ikke er heldig nok til å ha perfekt hud fra naturens side, kan du bruke en concealer til å skape en illusjon av babyhud.

Gå for en lys rosa blush og legg den hovedsaklig på kinneplene. Du skal se frisk ut, som om du nettopp har gått en tur i kulda.

Munn i fokus

I den klassiske pinupsminken, er det munnen som står i fokus.

En matt, rød leppestift er din beste venn hvis du skal gjenskape denne stilen. For å gjøre det mest mulig autentisk trenger du også en rød lipliner.

LES OGSÅ: Slik finner du den perfekte rødfargen for deg

Line leppene med liplineren og gjør amorbuen så spiss din naturlige leppeform tillater. Tradisjonelt ble amorbuen framhevet, så her kan du gjerne være dramatisk.

Fyll så inn hele leppen med liplineren. Dette gjør ikke bare at fargen sitter lenger, men den vil også slites penere.

Du har neppe lyst til å se deg i speilet etter å ha slått av en prat med den kjekkasen på neste fest, bare for å oppdage at det eneste som er igjen av de røde leppene er restene på tennene dine og en strek med lipliner rundt leppene.

Enkel øyesminke

Øyebrynene er gjerne markerte og ganske mørke, men hold deg unna svart når du skal fylle inn brynene. Det blir for hardt, selv for de med svart hår.

Buen på brynet er tradisjonelt sett ganske høy og dramatisk, så det kan lønne seg å starte der hvis du vil fylle inn brynene dine.

For skikkelige retrobryn kan du tegne brynene kraftige, med en mer firkantet avslutning inn mot nesen. Vær obs på at dette ser påtegnet ut, så gå bare for denne looken på brynene hvis du virkelig vil se retro ut.

LES OGSÅ: Slik får du Mad men-hår

For en mykere, mer moderne brynvariant, bør du bruke minimalt med farge innerst ved nesen.

Når det gjelder øyesminken, er denne looken enkel, men effektfull.

Du trenger to øyeskygger, svart eyeliner og mascara.

Se hvordan du legger øyesminken steg for steg her:


Moderne vri

Du trenger selvsagt ikke å gå for den helt klassiske og tradisjonelle varianten.

Med litt mer glød i huden, får du en mer moderne og naturlig look med en gang. Gå for en mindre matt foundation og dropp pudderet. Har du fet hud, kan du pudre bare T-sonen og la kinnene beholde mer av gløden.

Rosa eller plommefargede leppestifter tar også looken fra 50-talls til 2011 i en fei.

Også på øynene kan du variere fargene. Bruk for eksempel lilla- eller plommefarger i globalen, eller gå for en litt mer skimrende farge på selve øyelokket.

Uansett om du satser på den tradisjonelle looken eller en mer moderne variant, er pinuplooken en sikker vinner uansett stil og anledning.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer