Sminketips

Den perfekte festsminken

Mestrer du denne sotede looken, er du klar for enhver festlig anledning.

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Enten du lar deg inspirere av Kate Moss, Olsen-tvillingene, Brigitte Bardot eller Keira Knightly (eller cirka hvem som helst som har deltatt på en fotoshoot eller et rød løper-arrangement, for å være helt ærlig), er dette looken over alle sminkelooker.

Mestrer du sotede øyne, er du virkelig klar for hva som helst. Det er nemlig ikke slik at du må gå for svartsota for å bruke teknikken.

LES OGSÅ: Festsminken du får til selv

Brune toner gir et mykere, mildere uttrykk, og kan nok kle de fleste med lysere hudtoner bedre enn svart.

Du trenger heller ikke å være redd for nyanser av blått, lilla, grønt, gull, grått eller oransje, bare du lærer deg knepene. Kopper- og bronsetoner er alldeles nydelig mot solbrun hud.

LES OGSÅ: Juks deg til Keira Knightley-boben

Dus, dus, dus

Selv om det er enklest og penest å bruke en tilnærmet hudfarget øyeskygge til å hjelpe til med dusingen, kan du faktisk få til en sotet look med bare én øyeskygge også.

Selve nøkkelen til en perfekt sotet look, er dusingen. Bruk en ren sminkekost til å duse alle kantene og fjerne alle harde overganger mellom fargene.

Se og lær

Søstrene Nicola og Samantha Chapman er makeupartister med mange års erfaring i bransjen. På sin YouTube-kanal (ekstern lenke) har de laget en tutorial for å vise deg hvordan du kan kopiere en av Keira Knightleys standardlooker.

Se videoen og lær triksene her

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer