Overspise

Den perfekte forretten i sommer

Litt suppe gjør det lettere å kontrollere hva du spiser og kan hjelpe deg ned i vekt.

MMM... EN PERFEKT FORRETT: Agurksuppe er både forfriskende i sommervarmen og akkurat passe mettende til forrett. Foto: Frukt.no
MMM... EN PERFEKT FORRETT: Agurksuppe er både forfriskende i sommervarmen og akkurat passe mettende til forrett. Foto: Frukt.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du skulle kanskje tro at en forrett bare vil tilføye ytterligere kalorier, fett og salt til middagen din, og dermed sabotere det sunne måltidet.

Men - snarere tvert imot!

Så lenge det ikke er lyst brød og aioli du kaster deg over før maten bli servert, kan en forrett faktisk sørge for at du ikke overspiser og spare deg for mange unødvendige kalorier.

Enten du tilbringer sommeren i Norge eller i et feriehus i Frankrike, er denne forretten superenkel å lage, proppfull av god smak og er ekstremt sunn.

LES OGSÅ: Spis fiks - hold øynene dine friske

MMM... EN PERFEKT FORRETT: Agurksuppe er både forfriskende i sommervarmen og akkurat passe mettende til forrett. Foto: Frukt.no
MMM... EN PERFEKT FORRETT: Agurksuppe er både forfriskende i sommervarmen og akkurat passe mettende til forrett. Foto: Frukt.no Vis mer

Derfor bør du spise suppe til forrett

Det er faktisk blitt hevdet tidligere at kiloene vil rase av når det står suppe på bordet.

Hvis du rett og slett er utsultet etter en lang dag, kan det være vanskelig å begrense seg når maten endelig er ferdig. Når tallerkenen er tom sitter du igjen stappmett og med lite overskudd til å gjøre noe som helst resten av kvelden.

Men en forrett - for eksempel en lett suppe - er alt som skal til for at du lettere kan kontrollere hva du spiser.

Hvis du får litt i magen før selve hovedretten blir servert vil du ikke spise maten like fort, og det vil bli lettere å kjenne etter når du egentlig er mett.

Husk også at du ikke trenger å begrense forretten til helgene eller på ferien, men like gjerne kan servere en forrett i ukedagene, så lenge du velger suppene som er basert på vann/sjy og ikke fløte.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


LES OGSÅ: Du kaster vel ikke denne maten?

Slik lager du agurksuppe

I denne ukens KK kan du finne denne friske og delikate suppen, som er super som en forrett på varme sommerdager eller som lunsj, hvis du vil ha noe lett. Den tar bare 20 minutter å lage, og er i tillegg veldig sunn!

Suppen er forfriskende deilig i seg selv, men vil du gjøre ekstra stas på den, kan du toppe med litt finstrimlet røkelaks.

Dette trenger du (4 porsjoner):

HANDLELISTE:

- Lyst brød
- Olivenolje
- Flaksalt
- 2 agurker
- 1 vårløk
- Matfløte
- Matyoghurt
- Ruccola • 2 skiver brød
 • 2 ss olivenolje
 • 1 ts flaksalt
 • 2 agurker
 • 1 vårløk
 • 2 dl matfløte
 • 2 dl matyoghurt
 • 10 blader ruccola
 • salt og pepper

 • 1. Fjern skorpene og del brød i staver. Drypp med olje, dryss på salt, og stek dem ved 200 °C i 8–10 minutter til de er gylne.
  2. Skrell agurkene, del på langs, skrap ut frøene, og del i grove biter. Grovhakk løk og vask ruccolaen.
  3. Kjør agurk, vårløk og ruccola i en blender. Spe med fløte og yoghurt, og smak til med salt og pepper. Server gjerne i høye glass med brødsticks, og drypp over litt olivenolje.

  Suppen smaker herlig og inneholder bare 260 kilokalorier, 23 gram fett og 14 karbohydrater per porsjon.

  LES OGSÅ: Er dette verdens sunneste middag?

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer