<strong>DRAMATISK:</strong> Hos Anna Sui var det ikke bare blå liner, men også en dramatisk ving og en blå prikk under nedre vippekant. Det går dog fint an å bruke blått på en mer anvendelig måte. Foto: All Over Press
DRAMATISK: Hos Anna Sui var det ikke bare blå liner, men også en dramatisk ving og en blå prikk under nedre vippekant. Det går dog fint an å bruke blått på en mer anvendelig måte. Foto: All Over Press Vis mer

Sminke

Den perfekte hverdagslineren

Blå eyeliner er en av høstens store sminketrender, og det går faktisk an å gjøre det svært anvendelig.

Publisert
Sist oppdatert
Ja, for nå skal eyelineren være blå. Det er nemlig en av de absolutt største sminketrendene i høst, ifølge det amerikanske magasinet Allure.com.

Vi så det allerede under Anna Suis visning under New York Fashion Week i vår: En tjukk, dramatisk liner i kongeblått.

Eyelineren var hovedfokuset i sminkelooken, og resten av ansiktet fikk være helt nøytralt.

Under øynene, rett under pupillen, fikk modellene en matchende blå prikk. Kanskje ikke noen hverdagslook, men oppfordringen til lek med farger er verdt å ta med seg.

(Saken fortsetter under bildet.)


– Blå eyeliner er kanskje den sminketrenden jeg liker best av det nye som har kommet i høst, sier makeupartist Ingrid Presttun Eide, daglig leder på makeupskolen Art Complextion.

– Blikket virker åpent og kvikkere, samtidig som blåfargen ofte kan få det hvite i øyet til å virke hvitere og klarere, sier hun.

SMINKEGUIDE: Slik legger du høstsminken

<strong>BLÅ MASCARA:</strong> Hos Stella McCartney fikk den blå øyesminken en litt annen look. Blå mascara kan være en enklere løsning hvis du er ustø på hånden. Prøv dog gjerne å kombinere blå eyeliner og blå mascara. Frisker opp øynene både til hverdag og fest. Foto: All Over Press
BLÅ MASCARA: Hos Stella McCartney fikk den blå øyesminken en litt annen look. Blå mascara kan være en enklere løsning hvis du er ustø på hånden. Prøv dog gjerne å kombinere blå eyeliner og blå mascara. Frisker opp øynene både til hverdag og fest. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du den anvendelig

Og det går an å gjøre det mer hverdagsvennlig også.

– I stedet for å tenke at eyeliner er synonymt med fest, så er blå eyeliner den perfekte hverdagslineren, sier Tone Vid Skipá, makeupartist og skjønnhetsjournalist i magasinutgaven av KK.

– Hvis du synes den virker litt skummel, kan du lage den litt tynnere og kortere, foreslår hun.

Ingrid Presttun Eide hos Art Complextion er enig.

– Trenden passer for de fleste som er vant til å bruke liner til vanlig, men som kanskje ønsker å piffe opp hverdagssminken, sier hun.

– Modellene hos Anna Sui ble sminket i en ganske bred knallblå liner, men det er ingenting i veien for å velge en dypere farge og legge den smalere for et mer dempet uttrykk.

Her er noen enkle forslag:
 • Prøv en tynnere strek langs øvre vippekant.
 • Line nedre våtkant med en blå kajal.

 • Velg en mørkere blåfarge, så blir det ikke looken så knæsj.

 • – Det har også kommet knallblå mascara i butikkene som kan brukes som et morsomt alternativ, sier Presttun Eide

  BONUSEFFEKT: Blåtoner gjør at alt hvitt ser hvitere ut. Legger du blå eyeliner rundt øynene, vil det hvite i øynene dine se hvitere ut.

  Så, hva kombinerer du den blå eyelineren med?

  – Prøv en mørkeblå maskara til, og nude lepper er et must. Hvis du har mye hengelokk skal du unngå denne trenden, sier Skipá.

  (Saken fortsetter under bildet.)


  LES OGSÅ: Smink øynene yngre

  <strong>PERFEKT LINER:</strong> Lærer du deg denne teknikken, blir eyelineren perfekt hver gang. Foto: Aina Kristiansen
  PERFEKT LINER: Lærer du deg denne teknikken, blir eyelineren perfekt hver gang. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

  Trinn for trinn

  For å få eyelineren perfekt hver gang, bør du lære deg speiltrikset. Speilet skal være litt lavere enn øynene dine og vippet litt opp. På den måten kan du se ned i speilet mens du sminker øynene. Da slipper du at eyelineren smitter over på øyelokket samtidig som du unngår å måtte knipe det ene øyet for å sminke det andre. Det kan nemlig fort gi et ujevnt resultat.

  Start med å finne riktig type eyeliner for ditt bruk. Passer det best med blyant, flytende, gel eller cake? Finn din type eyeliner her!

  Som KK.no har skrevet tidligere, kan de fleste sminkeprodukter brukes til mer enn hva navnet tilsier.

  Prøv å fukte en eyelinerkost og bruke den blå øyeskyggen din som eyeliner neste gang. Pass på at du bare fukter et lite hjørne av øyeskyggen, siden fuktigheten kan skape en film og gjøre pudderskyggen vanskelig å bruke som skygge seinere.

  (Saken fortsetter under bildet.)


  LES OGSÅ: Trikset som gir fyldigere vipper

  Begynn innerst i øyekroken og hold øynene åpne, jobb deg utover i rolig med korte, presise bevegelser. Start med en tynn strek før du gradvis gjør den tykkere ut mot ytre øyekrok. Vipp gjerne lineren opp i retning brynet for en pinup- eller mod-look.

  Se da for deg at linjen på nedre vippekant fortsetter mot ytre kant av øyebrynet. Dra streken så langt opp du ønsker før du trekker den ned igjen mot øvre vippekant. Du har da en slags trekant ved ytre øyekrok, som du fyller inn med lineren.

  Se alle trinnene med bilder og detaljerte beskrivelser her:


  Øv, øv, øv

  Enten du velger blå eller svart eyeliner, skal den være kraftig om du skal følge høstens aller hotteste sminketrender. Selv om det kan være vanskelig å mestre i starten, vil det hjelpe deg enormt å følge disse enkle trinnene.

  Ta deg god tid og husk at det verste som kan skje er at du må begynne på nytt.

  Øv gjerne før du tar på resten av sminken, så slipper du eventuelt å vaske av alt hvis du må starte på nytt.

  Flere høsttrender

 • Fire måter å bruke trendfargen på
 • Nå er det trendy med ettervekst
 • Slik bruker du mørk leppestift
 • Her er høstens hotteste farger
 • DRAMA: Du Foto: All Over Press
  DRAMA: Du Foto: All Over Press Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer