London

Den perfekte minihelgen i London

Sjekk alt du kan rekke - uten å stresse.

STRESSFRI SONE I LONDON: Hampstead village er en liten oase med  trange smug, små butikker, puber og restauranter, hvor folk dresser ned, ikke opp. Foto: david martyn hughes / Alamy/All
STRESSFRI SONE I LONDON: Hampstead village er en liten oase med trange smug, små butikker, puber og restauranter, hvor folk dresser ned, ikke opp. Foto: david martyn hughes / Alamy/All Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

30 timer til rådighet i storbyen? Hopp på første fly lørdag morgen, legg fra dere bagasjen på hotellet og gjør dere klare for en herlig minihelg i vårvakre London.

Hvis shopping er et viktig formål med turen, har vi lagt en slagplan som dekker de fleste behov og områder!

LES OGSÅ: Hit bør du legge ferien i 2014

Svinaktig godt i Soho

Etter ankomsten tidlig på morgenen er det nødvendig med mat før dere starter shoppingen.

Dersom du bare på Selfridges, ta deg en god brunsj på Le Pain Quotidien i North Audley Street, et hinkehopp fra det legendariske varehuset.

Så kan du etter hvert rusle bort til Soho og Pitt Cue, som ligger i Newburgh Street. Den lille restauranten har bare 30 plasser, så vær forberedt på litt kø, men maten er absolutt verdt det.

Bestill deg en «Whatever», som er husets lokale øl, og kikk på menyen som endrer seg fra dag til dag. Pulled Pork Bun med Bone marrow mash er absolutt å anbefale. De har deilige desserter også.

LES OGSÅ: Triksene som gjør reisen billigere

BREAKFAST: Start dagen på et sted som fjerner alle tvil: Du er i London. Foto: Alamy
BREAKFAST: Start dagen på et sted som fjerner alle tvil: Du er i London. Foto: Alamy Vis mer

Plei din Patsy

Vil dere ta fram deres indre Patsy og Edina fra 90-tallsserien «Absolutely Fabulous», bestiller dere bord på kafeen i femte etasje på Harvey Nichols, eller stiller dere i kø for et bord på nyåpnede Burger en Lobster.

Nå er dere midt i shoppingsmørøyet på Knightsbridge.

Gjør unna varehusene. Blir dere slitne, sett dere i neglelakkbaren på Harvey Nichols og få lekre negler, med bobler i glasset og jentefilmer på flatskjerm foran dere.

Liker du å trene? Da anbefales en tur til Sweaty Betty for å oppgradere treningstøyet litt.

De har flere filialer i byen, blant annet i Soho, Kensington og på Selfridges. Treningstøyet kan du for eksempel teste med en løpetur i Hyde Park søndag morgen, hvis du er av den aktive typen.

LES OGSÅ: Motejentenes favoritter i London

Spicy eller biff?

Spice Market ligger sentralt til ved Leicester Square, og de tar imot bordbestillinger. Perfekt beliggenhet hvis du har tenkt deg på teater. Dette stedet nuser ikke budsjettet heller. 

Eller hvorfor ikke gjøre som it-jenta Georgia May Jagger, som sa i et intervju med britiske Glamour at hennes favoritt er en biff på Gordon Ramseys Maze Grill.

HERLIG: Ah. Bruke en time av de 30 på en benk ved Themsen og slikke sol ...
HERLIG: Ah. Bruke en time av de 30 på en benk ved Themsen og slikke sol ... Vis mer

Restauranten ligger et par minutter fra Oxford Street og er dermed midt i smørøyet.

LES OGSÅ: Spis ute - gå ned i vekt

Søndag – gøy på landet

Søndag tar dere tuben til Hampstead hvor det kryr av hyggelige kafeer som serverer brunsj. Det tar om lag 20 minutter fra West End.

På landet i byen. Hampstead Heath, London.  Foto: Alamy
På landet i byen. Hampstead Heath, London. Foto: Alamy Vis mer

Ta en kikk i de små butikkene før dere tar med en kaffe og rusler en tur på Hampstead Heath. Et fint avbrekk før dere drar tilbake til byen og Sunday Lunch. 

Blir dette for langt? Ta tuben til Notting Hill Gate, så rusler du ned Kensington Chuch street. Ved kirken, når veien tar slutt, dreier du til høyre og går til Philimore Gardens, hvor Cafe Phillies servere deg og dine en deilig brunsj.

Sunday Lunch inntar dere på The Wolseley, hvor dere kan risikere å få selveste Kate Moss på nabobordet.

Har du god tid før lunsjen, kan du jo koste på deg en blow dry? Rush på Piccadilly kan by på fint hår eller en manikyr hvis det frister mer. 

LES OGSÅ: Den beste shoppingen i London

Tate Britain art gallery, London. Foto: REX/David Pearson/All Over Press
Tate Britain art gallery, London. Foto: REX/David Pearson/All Over Press Vis mer

Mer enn shopping:

Victoria and Albert Museum har fram til 27. juli en utstilling med italiensk mote fra 1945 til 2014.

Matisse-utstillingen på Tate Modern er åpen til 7. september. De aller fleste museene og galleriene i London har for øvrig gratis inngang, og oppfordrer besøkende til å donere et par pund i stedet.

Liker du teater? The book of mormon er blitt en kjempesuksess, og det er skaperne av The Simpsons som står bak. Forestillingen blir omtalt som en musikalkomedie, og prins Harry er blant de mange som har kost seg med showet.

Tekst: Kamilla Thoresen Foto: Visit Britain og All Over Press

Denne saken ble opprinnelig publisert i KK utgave 19.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer