Kake

Den perfekte påskekosen

Cappucino-muffins er navnet, like perfekte fra fryseren som ferske!

CAPPUCINO-KAKER: En garantert vinner i påsken! Du får denne og flere fantastiske oppskrifter med KK Søtt-appen. Foto: All Over Press
CAPPUCINO-KAKER: En garantert vinner i påsken! Du får denne og flere fantastiske oppskrifter med KK Søtt-appen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hvem drømmer vel ikke om å sitte i solveggen i påsken med blader, kryssord, deilig kaffe og duftende nybakst! Disse kakene kan du bake på forhånd, fryse ned og ta med på hytta eller skogsturen, de smaker like godt som når de kommer rett ut av ovnen. Bare prøv! (oppskriften får du lenger ned i saken)LES OGSÅ: Smarte dingser for perfekt bakst

Stor bakekonkurranse

Har du KK Søtt-appen, har du oppskriften med deg på mobilen. Flere oppskrifter kommer nå til påske. Tar du bilde av det deiligste du spiser eller baker, så del det med oss! De 20 første som deler sitt beste bakebilde, får et spesialdesignet KK Søtt forkle.Etter KK-dagen i Folketeateret 19. april, trekker vi også en vinner av et fantastisk konditorkurs for to personer med konditorkurs med Bernhard Azinger, TINEs egen OL-gullvinner i konditorkunst. Han er til daglig baker, konditor og produktutvikler i TINE og har vunnet mange priser for sine kunstverk.Se hva vi fikk da vi kåret Norges beste bakebilde i fjor!Janne Eftedal fra Bergen sjarmerte KK-juryen fullstendig i senk da hun sendte inn sitt bidrag til KKs kåring av Norges morsomste bakebilde. Hun hadde tenkt å lage en 3D bamse til sønnens bursdag, men det ble ikke helt som hun håpet. I stedet følte hun at kaken lignet mest en våt ugle. På konditorkurset hun vant, lærte hun blant annet å lage den perfekte marsipankake og hvordan unngå de største kaketabbene. Send ditt beste bakebilde på mail til redaksjonen@kk.no eller del bildet på Instagram med hashtaggene #kksøtt #kkmagazine #konkurranse. Husk at du kan følge KK på Instagram på @kkmagazine og @kk_living.LES OGSÅ: Ekte korsboller

Cappucino-muffins

6 porsjonerKan frysesKalorier per 100 gram: 547 Fett: 37 g Mettet fett: 22 g(Oppskriften fortsetter under bildet)Dette trenger du:3 ss kaffebønner125 g mykt smør150 g lyst brunt sukker1 medium egg175 g selvhevende mel (fås i de fleste butikker)4 ss kakaopulver½ ts natronServer med:200 ml kremfløte1-2 ss melisKakeform med dype sylindre eller dyp muffinskakeform Slik gjør du:1. Varm ovnen til 180 grader2. Ha kaffen i en liten bolle med 6 ss kokende vann. Sett til side. Pisk smør og sukker til det blir lyst og luftig. Pisk inn egget før du sikter mel, kakao og natron inn i røren. Tilsett kaffen og bland til røren blir jevn.3. Ha røren i dype muffinsformer eller andre sylinderformede former. Stek i 25-30 minutter til de har hevet og blitt faste.4. La dem avkjøles i formene i 15 minutter før du vender dem på en rist for fullstendig kjøling. 5. Før du serverer, pisker du kremen med melisen til den holder formen på egen hånd. Ha toppingen på kakene med en skje og dryss kakaopulver over.LES OGSÅ: Dette er den perfekte mengde kaffe

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer