Sunn Snacks

Den perfekte snacksen etter trening

Sugen på noe godt? Disse godbitene kan du nyte med god samvittighet.

INNEHOLDER PROTEINER: Velger du riktig yoghurttype er kaloriinnholdet lavt og proteininnholdet høyt. Særlig yoghurt naturell er sunt. Smaksett med litt frukt eller frø. Finn flere forslag lenger ned. Foto: All Over Press
INNEHOLDER PROTEINER: Velger du riktig yoghurttype er kaloriinnholdet lavt og proteininnholdet høyt. Særlig yoghurt naturell er sunt. Smaksett med litt frukt eller frø. Finn flere forslag lenger ned. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er mange ganger i løpet av døgnet vi får lyst på noe godt, en liten munnfull med gode smaker. For noen er lysten på mat stor etter trening, og siden man har vært så flink, kan man jo unne seg litt ekstra? Eller kanskje ikke... Her er gode snacksalternativer - som bare inneholder rundt 80 kcal. Flere ideer finner du på Health.com

SNACKSTIPS: 20 pistasjenøtter

De grønne smaksbombene er rike på proteiner, fiber og flere vitaminer og mineraler. Det tar i tillegg litt tid å plukke dem ut av skallet, og det gjør det vanskeligere å hive innpå.

Mesteparten av fettet i pistasjenøtter er sunt umettet fett. Spiser du 20 pistasjenøtter får du kun i deg rundt 80 kcal, og mindre enn ett gram mettet fett. Helsefordelene er mange.

SNACKSTIPS: Masse jordbær

Det nærmer seg jordbærtid, og kutter du ut fløten og sukkeret, kan du spise 300 gram jordbær før du bikker 80 kalorier! Det kaller vi tilfredsstillende!

Trenger du søtning kan du bruke sukrin, det kalorifrie søtningsmiddelet, istedet for sukker.

LES OGSÅ: Skamløs snacks

SNACKSTIPS: Tortilla og tomater

5 tortillachips med cheddarsmak inneholder cirka 70 kalorier. Legger du til fem-seks cherrytomater, får du et par munnfuller med digg til 80 kcal. Men, dropper du chipsen, kan du legge så mange som 45 cherrytomater i en pen glassbolle, og nyte - lenge.

SNACKSTIPS: Yoghurt med solsikkefrø

Vi må opp i 88 kalorier for denne snacksen - men den er full av proteiner, og enkel å stelle i stand. Ta en halv kopp yoghurt naturell og ha oppi en teskjé solsikkefrø. Frøene setter ekstra smak på snacken, men legger kun til 19 kcal.

SNACKSTIPS: Skinke, eple og ost

Gjør det litt lekkert! Legg en skive eple i bunn, og legg på en skive røkt skinke, og en kladd blåmuggost på toppen. Gode smaker sammen, og under 80 kalorier.

LES OGSÅ: Snacks du kan fråtse i

SNACKSTIPS: Frossen banan-pinne

En mer kreativ måte å få i seg frukt på? Frys en banan!
Skrell en banan og del den i to. Deretter skjærer du dem i to på langs. Smør hver banandel med litt naturellyoghurt, legg en ispinne mellom, og sett bitene sammen igjen.

Legger du dette i fryseren med litt folie rundt, får du en super banan-dessert som er klar når du kommer fra trening.

SNACKSTIPS: Agurk og hummus

Agurk er forfriskende, og de fleste har alltid en liggende i kjøleskapet. Sørg for å ha litt hummus også, til denne lille snacksen.

Lag to "kopper" av tykke agurkbiter, skrap ut frøene, og fyll hullene med deilig hummus. Litt pepper på toppen skader definitivt ikke.

Bon appetit!


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer