Strand

Den perfekte strandsminken

Fordi ikke alle er like komfortable med et helt nakent fjes, selv på stranda eller i parken.

IKKE HELT NAKENT: Med noen få nøye utvalgte produkter kan du føle deg mange hakk freshere på stranda i sommer. Se bildeserien lenger ned i saken for produktforslag.  Foto: All Over Press
IKKE HELT NAKENT: Med noen få nøye utvalgte produkter kan du føle deg mange hakk freshere på stranda i sommer. Se bildeserien lenger ned i saken for produktforslag. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er du en av dem som ikke engang henter posten eller går på nærbutikken uten litt mascara på vippene og pudder på nesa?

Mens noen er mer enn villige til å vise fram sitt helt nakne fjes for omverdenen, er en del av oss litt mer blyge. Det føles kanskje tryggere med et lite hint av sminke, selv når trening eller strandliv venter.

GODE RÅD: Hanna Karlsson er makeupartist for Make Up Store og har noen kjappe tips for den perfekte strandsminken. Foto: Per Ervland
GODE RÅD: Hanna Karlsson er makeupartist for Make Up Store og har noen kjappe tips for den perfekte strandsminken. Foto: Per Ervland Vis mer

Beskytt huden

Vi snakker ikke sotede øyne, røde lepper og knallrosa eplekinn, altså. Ei heller perfekt pinupsminke i Dita Von Teese-stil. Alt til sin tid...Makeupartist Hanna Karlsson hos den svenske kosmetikkjeden Make Up Store, kan absolutt identifisere seg med ønsket om å pynte litt på utseendet før man hiver på seg bikinien og sykler til nærmeste kulp eller strand.

– Jeg bruker ofte vår Prime & Protect med solfaktor 15, en krem som jevner ut huden, gir en matt finish og beskytter huden, sier hun.

Enten du velger en fuktighetskrem, en farget fuktighetskrem eller en primer, bør du sørge for at den har solbeskyttelse. Solfakter 15 holder faktisk her til lands, sier ekspertene.

Skulle du likevel være så uheldig at du blir solbrent, finnes det noen triks for å sminke bort rødheten.

Velg vannfast eller vannresistent

– Kremkajalene våre er også supre hvis du vil ha litt farge rundt øynene, sier Hanna Karlsson.

– Velg gjerne en litt frisk farge, eller kanskje en gull- eller bronsefarget kajal, og tegn rundt hele øyet for å ramme det inn. Siden kajalene er vannresistente, vil de tåle både svette og litt rennende øyne i sola, sier hun.

Vannresistent er ikke det samme som vannfast, men at produktet er mer motstandsdyktig mot fukt enn vanlig, og derfor sitter bedre. Vannfast er selvsagt det beste for et holdbart resultat, men kan være krevende å fjerne - så her får vurdere hva du orker og har tid til.

LES OGSÅ: Slik finner du den perfekte eyelineren

Velger du et produkt med blåtoner, vil dessuten det hvite i øynene dine se hvitere ut.

LES OGSÅ: Dette sminkeproduktet bør alle ha

Og apropos vannresistent: Sørg for at mascaraen din tåler kontakt med vann, spesielt hvis du planlegger en dukkert eller tre. Du får neppe mange Halle Berry-poeng fra tilskuere på strandkanten hvis du stiger opp av vannet med vaskebjørnøyne.

Se hvilken som vant KK.no's store test av vannfaste mascaraer.

Er det vanskelig å fjerne den vannfaste mascaraen, kan du prøve olivenoljetrikset.

Gå for glød

– Ellers ville jeg tilført huden litt glød ved å legge for eksempel en av våre High Tech Lighters (en kremete highlighter, journ.anm.) med en gulltone eller Luminous Bronzer, foreslår makeupartisten.

– Bruk fingertuppene til å legge litt highlighter på kinnbeinene, amorbuen, øyebrynsbeinet og kanskje litt på nesebeinet, sier Hanna Karlsson.

Foretrekker du å holde øynene bare for å være helt sikker på å unngå å se ut som en vaskebjørn etter en liten svømmetur, kan du gjerne gi leppene litt farge.

LES OGSÅ: Gjør du denne sminketabben?

– Leppestiftene våre inneholder avokadoolje og gir masse næring, dessuten sitter de godt, sier Hanna Karlsson.

Se noen produktforslag fra Make Up Store her:

Hun er selv en fan av helt naturlige øyne og knallrøde eller oransje lepper, og vi vet jo at oransje er en av sommerens heteste leppefarger.

Kanskje har du en leppefarge som passer perfekt til den nye bikinien din? Gjør som bassist Maya Vik og hiv den i veska.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer