Public Health

Den skjulte kalori-bomben

Hva du drikker har ofte mer å si enn hva du spiser.

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hvis du vil ned i vekt, har det du drikker mer å si enn det du putter i munnen. Dette viser en studie gjort ved Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health. Dette melder ScienceDaily.

- Flere kilo enn av mat

Forskerne ville finne forholdet mellom drikke og vekt. Resultatet overrasket dem. For det første ser det ut til at å innta færre flytende kalorier gjør det lettere å gå ned i vekt. For det andre har flytende kalorier større påvirkning på vekta enn kalorier i form av mat. Usikker på hvor mye sukker du får i deg? Her er skjemaet som forteller sannheten.

Fører til vekttap

- Flere av testpersonene som deltok i studien gikk ned i vekt bare ved å drikke færre kalorier, sier professor Benjamin Caballero ved Bloomberg School’s Department of International Health. Nok en grunn til å dumpe brusen? Her er de andre klassiske slankefellene.I studien deltok 810 personer mellom 25 og 79 år.

Brus er verstingen

Forskerne delte inn ulike drikkevarer i kategorier, alt etter hvor mye energi og næring de gir. De plasserte drikkevarer søtet med sukker i den tyngste kategorien. Og studien viste at for 37 prosent av personene som deltok i studien, er dette drikkevaren som gjør at de får i seg mest kalorier. Forskerne nøler ikke med å slå fast de positive helseeffektene av å drikke mindre brus.- Av det vi drikker er det sukkerholdige drikkervarer, pluss alkohol, som har tydeligst sammenheng med vekten, sier forsker Liwei Chen, som ledet studien. Faktisk er det mulig å gå ned hele 11 kilo i året bare ved å kutte ut bruskosen. Slik kan du spare 5000 kalorier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer