LES OGSÅ:Slik finner du dietten som passer for deg ATKINS: Kutt sukkeret og begrens karbohydratene. Spis i stedet mye salat, grønnsaker, proteiner og fett. Propp deg med sunne omega-3-fettsyrer fra fet fisk, oljer og nøtter, for Atkins er ikke bare bacon og fløtesauser. Vite mer: Robert C. Atkins bøker «Atkins for livet», «Dr. Atkins nye slankerevolusjon» og «Dr. Atkins nye slankerevolusjon: kokeboken», samt nettstedene www.atkins.com og www.lavkarbo.no.EAT INTERNATIONAL: Et norskutviklet kostholdsprogram med hovedsakelig mye fett og lite karbohydrater. Individuelle tilpasninger ut fra din blodtype og fokus på mosjon og trening. Vite mer: www.eat-web.comFEDON LINDBERG: Karbohydrater med lav glykemisk indeks (GI), mye grønnsaker og sunt fett er oppskriften til Fedon Lindberg. Bønner og linser er viktige ingredienser. Du kan spise frukt og noen grove kornprodukter. Stivelsesrike matvarer som hvetemel og sukker bør du derimot holde deg unna. Vite mer: Bøkene til Fedon Lindberg «Fedons metode: Naturlig slank med kost i balanse», «Kokeboken naturlig slank», «Gi-lister for kost i balanse», «Fedon Lindbergs pasta» og «Sukkerbiten», samt nettstedene www.fedon.no og www.fedonklubben.no.GRETE ROEDE: Grete Roedes kostholdsprinsipp er å innta færre kalorier enn du forbruker, med et variert kosthold bestående av vanlig norsk mat. Ingenting er forbudt, men tenk måtehold. Du spiser mye frukt og grønt, magert og fiberrikt. Vite mer: Grete og Jeanette Roedes bøker «Lett, mett», «Lett og lettvint - hverdagsmat på 1-2-3», «Grete Roedes beste oppskrifter» og nettstedene www.greteroede.no og www.vektklubben.no.HELGEFRI SLANKING: Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky tilbyr et ti uker langt slankeprogram som gir deg helgene fri, mens du likevel skal gå ned i vekt. Vite mer: Boken «Helgefri slanking» av Gunn Helene Arsky.KETOLYSEKUREN: Kutt karbohydratene og spis mer fett og proteiner, mens du går ned i vekt. Ketolysekuren er en norsk slankediett utviklet av Torkil P. Andersen, spesialist i allmennmedisin. Vite mer: Boken «Slank med ketolysekuren» av Torkil P. Andersen og nettstedet www.ketolyse.no.MONTIGNAC: Fokus på lav GI og ulike måltidssammensetninger. Du kan spise det meste bare du kombinerer matvarene riktig og følger lav GI-prinsippet. Vite mer: Michel Montignacs bøker «Montignac-dietten: Spis med glede – hold deg slank!» og «Eat yourself slim», samt nettstedene www.montignac.co.uk og www.montignac.com.RIKTIG ERNÆRING: Norsk senter for Riktig Ernæring leverer lavkarbo-mat rett på døren. Denne dietten hevder å kunne dokumentere et vekttap på 1-2 kilo per uke over en åtteukers periode. Vite mer: Nettstedet www.spisdegslank.no.SOUTH BEACH: Du spiser lavglykemisk mat med lite fett på South Beach-dietten. Dietten består av tre faser. I den første og strenge fasen må du kutte alt som heter brød, ris og pasta, i fase to gjeninnfører du noe og fase tre er ganske liberal. Vite mer: Arthur Agatstons bok «Gå ned i vekt med South Beach-dietten» og nettstedene www.southbeachdiet.com og www.lavkarbo.no.TOTAL WELLBEING DIET: Ny diett som har gjort stor suksess i Australia. Prinsippene er mye proteiner, lite fett og lav GI. Altså mye kjøtt, litt sunt fett og karbohydrater med lav glykemisk indeks. Vite mer: Manny Noakes bok «The Total Wellbeing Diet», samt nettstedene www.tescodiets.com og www.medicinenet.com.(Tekst: Marianne Pettersen)
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger