Helse & Livsstil

Den store kondomtesten

Fire par har testet de mest populære. Her er deres dom.

Publisert
Sist oppdatert


PAR 1
Hun (43), han (45). Har vært sammen i 18 år og gift i 15. To barn. De har litt erfaring med kondomer fra tiden før de ble kjærester. Sammen har de aldri brukt kondomer. Her er deres vurdering:

Hun
RFSU Cho-San: 5,5 poeng
Condomi Ultra Thin: 5,5 poeng
Durex Performa: 4 poeng
RFSU Profil: 2,5 poeng
RFSU Royal: 2 poeng
Kondomeriets Smak & Behag: 1

Begrunnelse: Jeg ble veldig positivt overrasket over Cho-San og Ultra Thin. Det var nesten som å ha sex uten kondom. Topp nytelse! Konsistensen var bra på alle, unntatt Royal, som jeg syntes var plastaktig, i tillegg til at den ga fra seg knitrelyder, som forstyrret litt. Best likte jeg konsistensen på Durex Performa. Den var glattere og mykere enn de andre. Fargen var grei på alle, unntatt den blå fra Smak & Behag med tuttifrutti-smak. Æsj! Forsøkte munnsex med Performa, Royal og Smak & Behag. Performa best. De to andre: niks!

Han
RFSU Royal: 5
RFSU Profil: 4,5
Durex Performa: 4
Condomi Ultra Thin: 3
Kondomeriets Smak & Behag: 3
RFSU Cho-San: 3

Begrunnelse: Jeg likte aller best Royal og Profil, som ga best følsomhet og dermed mest nytelse. Spesielt ga Royal best følsomhet på tuppen av penis på grunn av den spiralformede toppen. Performa var også behagelig å ha på og ga grei følsomhet. Alle var lette å få på, men Ultra Thin og Cho-San kjentes litt trange på. Ingen sprakk. Konklusjonen for vår del er at vi er veldig glade vi kan elske in natura, ettersom de kondomene jeg likte best, falt dårlig i smak hos henne.

PAR 2
Hun (33), han (21). Har vært kjærester i halvannet år. De har brukt kondomer hele tiden, men stort sett kun RFSU Profil, som er den de får kjøpt på bensinstasjonen like ved. De syntes det derfor var spennende å prøve ut nye typer, og sannelig fikk de også en ny favoritt.

Hun
RFSU Cho-San: 6
RFSU Royal: 5
Durex Performa: 5
Condomi Ultra Thin: 5
RFSU Profil: 4,5
Kondomeriets Smak & Behag: 3

Begrunnelse: Vi gikk rett på Smak & Behag fordi vi fant den mest eksotisk, men den syntetiske bærlukten ble såpass dominerende at det ble en nedtur for meg. Profil lukter også gummi, men har ellers grei følsomhet. De fire andre hadde grei lukt og ga god følsomhet, spesielt Cho-San, som var veldig tynn og behagelig. Royal føltes for stor på tuppen, og ga litt luft i skjeden. Alle var lette å ta på. Jeg var nok litt nervøs for at de to tynneste, Cho-San og Ultra Thin, ville sprekke, men de holdt. Det gjorde derimot ikke Profil. Vår favoritt heretter blir nok Cho-San!

Han
RFSU Cho-San: 6
RFSU Royal: 6
Condomi Ultra Thin: 6
RFSU Profil: 5
Kondomeriets Smak & Behag: 4
Durex Performa: 2

Begrunnelse: Jeg ble ganske overrasket over hvor god følsomheten var på de fleste, spesielt Royal og de to tynneste. Det gir en helt annen tilstedeværelse i sexakten. Nesten som sex uten kondom. Royal var spennende, med den spiralformede tuppen, som nok ga meg mer glede enn den ga henne, som syntes den var mer i veien. I tillegg føltes den ikke så trang som mange andre kondomer. Den eneste jeg overhodet ikke likte, var Performa. Den klødde, og var en skikkelig turn-off.

PAR 3
Hun (39), han (40). Har vært kjærester i åtte år og samboere i fem. Ingen av dem har mye erfaring med kondomer.

Hun
RFSU Cho-San: 5
Condomi Ultra Thin: 4
Durex Performa: 3
RFSU Profil: 2,5
Kondomeriets Smak & Behag: 2
RFSU Royal: 1

Begrunnelse: Jeg er redd at alle årene med sex uten kondom påvirker min bedømming av kondomene. Jeg startet svært positiv og nysgjerrig. Royal skulle jo gi økt nytelse, men det kjente jeg ikke mye til. Hadde bare lyst til å rive den av! Smak & Behags bringebærkondom var faktisk ganske god å suge på, men det var også det. Konsistensen på kondomene føltes grei, unntatt Royal, som var veldig plastaktig. Alle var greie å få på. Performa endte i et antiklimaks for oss begge. Jeg hadde nesten gitt opp å kjenne særlig nytelse da vi kom til de to siste, Ultra Thin og Cho-San, men ble gledelig overrasket. Med dem kunne jeg kjenne varmen fra penis, og begge ga god følsomhet. Med Cho-San kunne jeg nesten glemme at han hadde kondom på. Favoritten!

Han
RFSU Cho-San: 5
Condomi Ultra Thin: 5
RFSU Profil: 4
RFSU Royal: 3
Kondomeriets Smak & Behag: 2
Durex Performa: 1

Begrunnelse: Alle var greie å få på, og ingen sprakk. Alle ga nedsatt følelse. De to tynneste ga best følsomhet og var behagelige å ha på. Smak & Behag var trang og ga veldig nedsatt følsomhet. Profil mistet passformen etter hvert. Vi hadde store forventninger til Royal, men ble skuffet. Den spesielle tuppen var mer irriterende enn opphissende. Den desiderte nedturen var Performa. Den passer nok best for unge gutter med for tidlig sædavgang. Den bedøvende kremen var effektiv, ja, hele stasen mistet følelsen. Det kan vel knapt være meningen?

PAR 4
Hun (26), han (27). De har vært kjærester i fire år. I dag bruker de ikke kondomer, men begge har tidligere prøvd seg gjennom en del forskjellige merker, blant annet Profil.

Hun
Durex Performa: 6
Condomi Ultra Thin: 5,5
RFSU Cho-San: 5
RFSU Royal: 4,5
Kondomeriets Smak & Behag: 4
RFSU Profil: 3

Begrunnelse: Durex Performa var super. Den holdt alt den lovte, med god følsomhet og ikke minst økt utholdenhet fra hans side. Vi hadde en skikkelig lang kosestund, lengre enn til vanlig! De to ekstra tynne ga god følsomhet og varme. Royal var også god, men effekten med spiraltuppen kjente ikke jeg så mye til. Vi prøvde oralsex med alle. Min favoritt der er uten tvil Smak & Behag, minuset var at han ikke hadde like stor glede av det, og da er jo noe av vitsen borte. Ingen sprakk, alle var greie å ta på.

Han
Durex Performa: 6
RFSU Cho-San: 5
RFSU Royal: 5
Condomi Ultra Thin: 4,5
RFSU Profil: 3,5
Kondomeriets Smak
& Behag: 1

Begrunnelse: Jeg har fått en ny venn: Durex Performa. Denne tror jeg faktisk vi kommer til å bruke nå og da, ikke for prevensjon, men for nytelse. Jeg får av og til for rask utløsning, noe som naturligvis er nedtur for henne. Nå kunne vi virkelig storkose oss. Den føltes også behagelig å ha på, og holdt stand til tross for intens og lang aktivitet. Royal var også pirrende og ga god følsomhet. De andre var bra, men Smak & Behag ga liten glede.

Hva er din kondomfavoritt?

TESTVINNER:RFSU Cho-San  Ekstra tynn, transparent kondom med forsterket topp. Glatt uside. Profilert og behandlet med glidemiddel. Naturgummi. (Selges på apotek og i enkelte dagligvareforretninger, kr 65 for 10).
TESTVINNER:RFSU Cho-San Ekstra tynn, transparent kondom med forsterket topp. Glatt uside. Profilert og behandlet med glidemiddel. Naturgummi. (Selges på apotek og i enkelte dagligvareforretninger, kr 65 for 10). Vis mer
Kondomeriet Smak & Behag Fargede kondomer med tupp. Alle behandlet med smakstilsatt glidemiddel.Naturgummi (flateks)  (selges kun på Kondomeriet, kr 49 for 10).
Kondomeriet Smak & Behag Fargede kondomer med tupp. Alle behandlet med smakstilsatt glidemiddel.Naturgummi (flateks) (selges kun på Kondomeriet, kr 49 for 10). Vis mer
RFSU Royal Transparent kondom med glatt utside. Glidemiddelbehandlet. Spiralformet topp som skal stimulere hans og hennes mest sensitive områder. Naturgummi (selges på apotek og Kondomeriet, kr 62 for 10).
RFSU Royal Transparent kondom med glatt utside. Glidemiddelbehandlet. Spiralformet topp som skal stimulere hans og hennes mest sensitive områder. Naturgummi (selges på apotek og Kondomeriet, kr 62 for 10). Vis mer
RFSU Profil Transparent, profilert kondom.Behandlet med glidemiddelNaturgummi  (selges stort sett overalt hvor kondomer selges. Pris: kr 60 for 10).
RFSU Profil Transparent, profilert kondom.Behandlet med glidemiddelNaturgummi (selges stort sett overalt hvor kondomer selges. Pris: kr 60 for 10). Vis mer
Durex Performa Innsiden av tuppen er behandlet med et lokalbedøvende glidemiddel som skal gjøre penishodet mindre følsomt og dermed utsette hans orgasme (selges på Kondomeriet og andre spesialforretninger, kr 29 for 3).
Durex Performa Innsiden av tuppen er behandlet med et lokalbedøvende glidemiddel som skal gjøre penishodet mindre følsomt og dermed utsette hans orgasme (selges på Kondomeriet og andre spesialforretninger, kr 29 for 3). Vis mer
Condomi Ultra Thin  Ekstra tynt, transparent kondom. Naturgummi (selges kun på Kondomeriet, kr 69 for 12).
Condomi Ultra Thin Ekstra tynt, transparent kondom. Naturgummi (selges kun på Kondomeriet, kr 69 for 12). Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer