<strong>TØRRE TIDER:</strong> Leppene trenger ekstra fukt og pleie nå på vinteren. Se hvilke leppepomader KK.no-redaksjonen syntes virket best i testen lenger ned i saken.  Foto: All Over Press
TØRRE TIDER: Leppene trenger ekstra fukt og pleie nå på vinteren. Se hvilke leppepomader KK.no-redaksjonen syntes virket best i testen lenger ned i saken. Foto: All Over Press Vis mer

Leppepomade

Den store leppepomadetesten

Se hvilke leppepomader som gir deg pleien du trenger nå som kulda er her.

Publisert
Sist oppdatert
Snøfnuggene og de stadig blåere tallene på værmeldingen vitner om at kong Vinter er tilbake.

Fukt og pleie

Også på våre egne kropper merker vi kulda. Huden blir tørr, rød og sprekker. Håret blir statisk og trenger ekstra pleie.

Leppene merker også den kalde utelufta og det tørre, varme inneklimaet.

Du kjenner kanskje igjen følgende scenario: Du kjenner at leppene begynner å bli tørre, du slikker dem ekstra ofte, men det blir bare verre. Etter å ha sjekket både veska og jakkelommene innser du at du ikke har noe annet enn en tørr leppestift eller en lipgloss med glitter. Du vet det bare kommer til å gjøre situasjonen verre, men du prøver likevel.

Før du vet ordet av det har leppene begynt å sprekke opp og du kan bare glemme å pynte deg med rød leppestift til festen du skal på i morgen. Her er det pleie som gjelder.

LES OGSÅ: Du kan bli avhengig av leppepomade

 Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer

Testresultater

Så hvilke leppepomader holder egentlig mål? KK.no-redaksjonen har testet et utvalg, og her er våre konklusjoner. De med høyest score kommer først.
 Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer

FULL POTT:
Biomimetic Perfect Lip Honey fra Ren


Pris: kr 250.
Lukt: Naturlig og god lukt.
Opplevelse: Ligger som en myk beskyttelse på leppene. Leppene føles umiddelbart fuktet, og føles på samme måte hele tiden. Sitter på leppene i minst en time.
Den passer ypperlig som forebyggende og beskyttelse mot tørre lepper når det er kaldt. Har du først fått skikkelig såre lepper trengs fetere balmer.
Innpakning: Praktisk tube som kan stå slik at alt blir brukt opp. Så hygienisk som det kan bli.
Karakter: kkkkkk(toppscore)Den store leppepomadetesten

FULL POTT OG GOD PRIS:
Lemon Drop fra EOS


Pris: kr 79.
Lukt: Frisk og tydelig, men naturlig sitronduft.
Opplevelse: Mykgjør leppene umiddelbart uten å føles klissete eller legge seg som en film på munnen. Sitter ikke synlig lenge, men den mykgjørende effekten varer. Perfekt til forebygging av tørre lepper gjennom vinteren. Du kan lett bruke leppestift/lip gloss i tillegg – for den kosmetiske effekten er ikke så stor.
Fin til å ha stående på pulten eller ved tv-en vinteren gjennom for å sørge for å ikke tørke ut. Lettere å finne i bunnen av veska enn vanlige leppepomadestifter. Perfekt til forebygging av tørre lepper. Høy kyssevennlighet, siden den gjør leppene myke, men ikke klissete. Ekstrapoeng for 95 % økologiske ingredienser, og ingen parabener.
Innpakning: Kul liten rund boks som minner om et kinderegg. Ikke typisk sminkeaktig, og passer derfor for alle i familien.
Karakter: kkkkkk(toppscore) Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer

Daily Lip Conditioner med aloe vera fra Blistex

Pris: kr 39.
Lukt: Frisk og ren lukt med hint av medisinsk leppepomadelukt.
Opplevelse: Denne føles nesten som en myk salve på leppene og gir umiddelbart myke lepper. Sitter godt på leppene og føles pleiende. Kan brukes både forebyggende og når leppene sprekker og er veldig såre. Perfekt å smøre på før man legger seg også. Siden den ikke er ekstremt feminin hverken i lukt eller innpakning, er dette noe hele familien kan bruke.
Innpakning: En liten plastboks med skrukork er ikke det beste for hygienen, men den er praktisk å ha med seg og tar ikke store plassen.
Karakter: kkkkkkOBS! Denne finnes i flere farger. Foto: Produsenten
OBS! Denne finnes i flere farger. Foto: Produsenten Vis mer

Camomile & Calendula Pure & Natural fra Nivea

Pris: kr 29.
Lukt: Som navnet antyder har den en svak duft av Camomille. Lukten er ren, frisk og litt urte-aktig, uten å lukte helsekostbutikk.
Opplevelse: Den er myk, lett og behagelig å påføre leppene. Enkel å fordele, ikke seig. Sitter ok på leppene når du ikke snakker, spiser, drikker eller kysser. Den er derfor super når du jobber, leser eller bare trenger noe å ha på leppene før du skal ut i kulda. Den er også god til bruk på natta. Jeg foretrekker å bruke denne forebyggende. Den holder leppene myke og fuktet, og har blitt en favoritt som beskyttelse før jeg går ut i kulda. En god og mild leppepomade for de som vil ha mye lepper uten noe mer dilldall.
Innpakning: Ujålete og enkel. Lysegrønn hylse med hvite kamomilleblomster og blå skrift gjør at den ser streit, enkel og naturlig ut.
Karakter: kkkkkk Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer

Delipscious fra The Body Shop

Pris: kr 139.
Lukt: Denne har en søt, men frisk og fruktig duft som minner litt eple, litt om tyggegummi, og står i stil med den lett rosa fargen.
Opplevelse: To testere mener denne trekker godt inn og gjør at leppene føles mykere, mens én mente den føltes som viskelær på leppene og ikke passer hvis du har tørre lepper. Sticken er rosafarget og gir mye glans. Fargen og glitteret gjør at den er best på dager hvor leppene bare trenger litt forebyggende pleie. Rosatonen gjør at leppene ser litt ekstra friske og lekre ut. Derfor er dette også et supert valg hvis du har lagt en kraftig øyemakeup og bare skal ha noe helt lett på leppene.
En av testerene mener den gode fargementeringen gjør at den godt kan erstatte leppestiften så lenge leppene ikke er for tørre.
– Jeg brukte den også på fest over Lip & Cheek Stain fra Body Shop, og fikk fint fargede lepper som i tillegg var myke, sier hun.
Innpakning: Søt, sølvfarget hylse med pynt. Minner om lekesminke man hadde som barn.
Karakter: kkkkkk
Denne fikk én 3-er, én 4-er og én 5-er, så snittet blir 4.
 Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer

EOS Sweet Mint

Pris: kr 79.
Lukt:En relativt sterk duft og smak av søt mint. Den lukter frisk, men kan være litt mye hvis du helst vil ha naturlige leppepomader.
Opplevelse: Tester nr. 1: Denne gir en litt prikkete følelse på leppene. Produktet trekker greit inn, men gir ingen utpreget følelse av fukttilførsel. Pomaden sitter godt, men leppene føles fortsatt tørre etter flere dagers bruk.
Tester nr. 2: Leppepomaden sitter fint og føles myk og god på leppene. Den gir en litt kald følelse, smaker godt og lindrer tørre lepper, men egner seg nok ikke til allerede knusktørre lepper siden den ligger litt som en film på leppene. Super før du skal kysse kjæresten, siden den også gir en søt duft av mynte. Best som en forebyggende balm.
Innpakning:Original og lekker innpakning, som et lite egg du skrur av toppen på. Tester nr. 1 opplevde at påføringen ble litt upresis, men tester nr. 2 syntes ikke dette var noe problem, siden den er klar.
Karakter: kkkkkk
Denne fikk én 3-er og én 5-er, og lander derfor på 4 i snitt.
Den store leppepomadetesten

Honey Trap Lip Balm fra Lush

Pris: kr 79.
Lukt: Veldig sterk honning- og kakelukt som grenser til kvalmende.
Opplevelse: Føles fet, myk og god på leppene, og den sterke lukten er ikke plagsom når leppepomaden er påført. Sitter godt og lenge og føles forebyggende og pleiende.
Innpakning: Søt liten metallboks som krever at du er nøye med håndhygienen for å unngår bakteriefest.
Karakter: kkkkkk Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer

Lip Care Mix fra Make Up Store

Pris: kr 175.
Lukt: Svak og behagelig duft som bare føles ren og fin.
Opplevelse: Det er ingen informasjon på pakningen om hvilken del som gjør hva, så dette måtte sjekkes på nettsiden til Make Up Store, noe som selvsagt er veldig upraktisk. Den grønne kremen er en mild leppepeeling, den hvite er en slags maske som kan brukes både natt og dag. Den rosa delen skal være den pleiende delen man bruker til daglig. Alle delene føles egentlig ganske like og peelingfølelsen på den grønne kremen er behagelig. Føles lett og god på leppene, men sitter ikke så lenge. Denne er nok mer til forebygging enn som redningen for tørre og sprukne lepper.
Innpakning: Innpakningen er faktisk det største problemet med dette produktet, siden den tredelte sirkelen rett og slett er litt vanskelig å få fingeren ned i.
Karakter: kkkkkk Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer

Maple Taffy leppepomade fra Lush

Pris: kr 45.
Lukt: Lukter mest kokosolje.
Opplevelse: Til tross for at den lukter olje, føles den tørr på leppene. Hele leppomaden er faktisk tørr. Noe som gjør det vanskelig å få tak i den. Den må liksom varmes litt opp før du kan bruke den. Føles ikke som den sitter veldig lenge, da den virker noe tørr. Er nok best som et forebyggende produkt til hverdags, ikke noe mayday-produkt for sprukne lepper.
Innpakning: Liten rund stålboks, enkelt og «naturlig» design. Du må putte fingeren i produktet for å påføre, så det er ikke den mest hygieniske løsningen.
Karakter: kkkkkk

Betjeningen hos Lush informerte om at denne leppepomaden skal varmes opp før bruk, så hvis du oppbevarer den lille boksen i lommen eller gnir den litt mellom hendene før du påfører den, vil den bli enklere å påføre.
Vis mer

Lip Care Oliven og Sitron fra Nivea

Pris: kr 29.
Lukt: Litt spesiell i begynnelsen, men det kan nok være en tilvenningssak. Etter du har brukt den noen ganger, lukter den mye bedre.
Opplevelse: Den umiddelbare følelsen på leppene er bra. Den hjelper ganske raskt, men du får ikke følelsen av at den trekker deg så godt inn. Den blir heller liggende som et lag på leppene før den forsvinner når du drikker eller spiser. Den egner seg ikke når leppene er så tørre at de sprekker, men kan fungere til hverdags. Hjelper ikke veldig lenge om gangen. Du må stadig påføre på nytt.
Innpakning: En hylse i plast, enkel og grei.
Karakter: kkkkkkDen store leppepomadetesten

The Balm to the Rescue fra The Balm

Pris: kr 139.
Lukt: Lukter litt mynteaktig, friskt og godt.
Opplevlse: Denne veganske leppepomaden inneholder mikroeksfolierende partikler og de kjennes når du smører den på leppene. Den føles rett og slett litt knudrete. Når den er påført føles den myk og god, men forsvinner fort fra leppene, som så føles mer tørre enn reparert. Denne peaker med andre ord rett etter påføring, men funker ikke så godt i lengden. En helt grei leppepomade – hverken mer eller mindre.
Innpakning: Stor, flat eske med stort speil. Siden det er stor flate på denne innpakningen, innbyr den til bakteriefest. Speilet trekker opp, og du kan derfor ha denne i veska mest som speil og bruke leppepomaden som en kriseløsning.
Karakter: kkkkkk Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer

Lip Care Pearly Shine fra Nivea

Pris: kr 23.
Lukt: Den lukter rett og slett rosa, som også er fargen og som også er smaken.
Opplevelse: Føles ganske grei med en gang og gir en lett rosafarge på leppene. Likevel ødelegger den sterke lukten litt, og gjør at det føles veldig unaturlig. Den sitter greit på leppene, men hjelper lite mot tørre lepper og fungerer mer som en leppestift enn en leppepomade. Kanskje best som en kriseløsning du har liggende i kjøkkenskuffen.
Innpakning: Rosa, rosa, rosa. Appellerer kanskje mer til barn enn voksne.
Karakter: kkkkkkRed Raspberry fra Linda Johansen

Pris: kr 70.
Lukt: Forventet lukten av bringebær, men lukter heller litt rart, ikke spesielt godt.
Opplevelse: Legger seg som klabbete skismøring på leppene og sitter ikke lenge. Konsistensen lugger litt på leppene. Kan kanskje brukes når du trenger et tykt lag som beskytter i kulda.
Innpakning: Ser pen ut, men siden du må dytte fingrene oppi boksen, blir den en bakteriebombe på kort tid.
Karakter: kkkkkkFølg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer