Maskara

Den store maskaraguiden

Slik finner du den beste til dine vipper!

Kjegleformet maskara gir volum i ytterkant, samtidig som at de små hårene innerst også får farge. Foto: Astrid Waller
Kjegleformet maskara gir volum i ytterkant, samtidig som at de små hårene innerst også får farge. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det har kommet mange maskaraer på markedet siden Helena Rubinstein lanserte den første på hylse i 1958.

Du kan få maskaraer som gir så mye lengde at det ser ut som du har fått satt på vippeextensions, eller løsvipper - i alle fall nesten.

Du kan også gå for mer diskret varianter som kun definerer eller gir litt fylde. Ja, du kan til og med få maskaraer som bøyer - uten å bruke vippetang først!

LES OGSÅ: Myke sommerlepper på 1-2-3

Maskara har mye å si for øynene.
Maskara har mye å si for øynene. Vis mer

Sjekk kosten

En maskara er sammensatt. Selvfølgelig har selve maskaravæsken noe å si. For eksempel inneholder lengdemaskaraer fibre som hjelper til å gjøre vippene blir lengre.

Men ved å ta en titt på kosten kan du faktisk se hva du kan forvente deg ut av maskaraen. Er den kjegleformet betyr det at kosten kommer langt inn i kroken slik at de aller minste hårene også får farge. Volumet vil være i ytterkant.

Er kosten buet gir den sannsynligvis god bøy på vippene dine. Smale, sylinderformede koster gir masse volum og lengde på en gang.

LES OGSÅ: Selvbruning - derfor lukter det vondt!

Ha minst to

Ved å velge riktig maskara kan du få de vippene du egentlig ønsker deg. Derfor kan det også være en fordel å ha et par varianter liggende i sminkepungen. En som definerer og bøyer vippene til hverdags, gjerne i sjokoladebrunt eller marineblått.

Når du gjør deg klar til fest er det alltid stas å sminke seg litt ekstra. Gå for skikkelig volum eller en av de kjegleformede som gir mye volum i ytterkant.

Se vår kosteguide her


Ny maskara?

Gi den en uke før du eventuelt slakter den! Som regel er maskaraen litt tyntflytende når den er helt ny. Den trenger rett og slett å «luftes» litt. Men det er ikke meningen å la den være åpen, da tørker den ut!

LES OGSÅ: Slik bruker du farget eyeliner

Tips

For å få best mulig utbytte av en maskara, må du legge kosten helt inn til vipperoten, dra kosten oppover samtidig som du blunker hardt og dirrer kosten fram og tilbake.

Formelen på maskaraen har også innvirkning på hvordan resultatet blir.

Sjekk før og etter!
Sjekk før og etter! Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer