Hud

Den store rougeguiden

Lær å legge rouge som en proff, enten du velger pudder, gele eller krem.

Den store rougeguiden
Publisert
Sist oppdatert
Pudderrouge
Dette er den varianten de fleste er mest vant til. Rougen påføres med en stor kost, og er ideell til å lage sjatteringer og duse overganger. Vil du skape en ekstra effekt, kan du også kombinere flere fargetoner. Pudderrouge fungerer best hvis du har lagt et transparent pudder først. Prøver du å børste rougen på en veldig fet, kremet hud kan det lett bli ujevnt eller klumpete. Men dette er ikke lenger en regel uten unntak.

Mange av de nye foundationene har en matt, pudret effekt, og fungerer derfor utmerket som underlag for en pudderrouge. Ikke press børsten for hardt mot kinnet når du legger rougen. Tenk at du skal være lett på hånden og heller legge flere omganger med farge.

Gelerouge
Dette er et forholdsvis nytt bekjentskap. Biotherm hadde sin Bubble Blush i årets sommerkolleksjon – det var riktignok en one-shot – og det gjorde sitt til at mange ble bitt av basillen. Den er som navnet tilsier, geléaktig i konsistensen, ganske tyntflytende, og er kanskje den typen rouge som gir det mest duggfriske, naturlige resultatet hvis den legges riktig.

Gelerouge er kjempefin på naturlig hud, og gjør seg aller best på upudret underlag. Den legges også med fingertuppene. Som med kremrougen, er det viktig å passe på at du ikke får stygge overganger, men toner rougen godt ut.

Kremrouge
Denne er blitt mer vanlig de siste årene. Moten har lenge vært friske eplekinn, og da passer det perfekt å legge en lett kremrouge. Mange av de nye kremrougene inneholder stoffer som gjør dem både fargesterke, pleiende og lysreflekterende.

Kremrougen påfører du rett og slett med fingertuppene. Hvis du smiler og deretter klapper rougen på det høyeste punktet på kinnbeina, får du de perfekte eplekinnene som mange har så lyst på. Pass på at du er nøye med å tone ut overgangene.

Profftips
Makeupartistene bruker rouge som tryllemiddel, enten for å få et friskt utseende på et øyeblikk, eller for å understreke eller forandre en ansiktsfasong. Her er rådene fra dem som kan det best.

● Smil når du legger rougen – enten det er krem, rouge eller gelé. Legg rougen på det
høyeste punktet på kinnet, så får du fine eplekinn.
● Tenk i utgangspunktet pudder på pudder og krem på krem.
● Trenger du kjapt farge i kinnene og har ikke rouge for hånden? Klyp deg i kinnene noen
ganger, det øker blodsirkulasjonen. Har du en farget lipgloss eller leppestift for hånden, kan du legge litt i kinnene også. Det er kanskje verdens eldste triks, men det funker fortsatt.
● La gjerne rougen matche leppestiften hvis du ønsker et ton-i-ton og naturlig resultat.
● Hvis du liker å bruke pudderrouge, bør du rengjøre børsten med jevne mellomrom. Vask
den med et middel spesielt for slik rengjøring eller rett og slett en mild såpe. La den ligge
og tørke på tørkepapir. Da holder busten seg fin lenger.

Den store rougeguiden
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer