Sex

Den stygge sanneten om tilfeldig sex

Det er stor forskjell på menn og kvinner, viser fersk forskning.

Den stygge sanneten om tilfeldig sex
Publisert
Sist oppdatert
Menn er langt mer interesserte i tilfeldig sex enn kvinner.
 • Kjærlighet ved første blikk er bløff
 • Og mens menn må være eksepsjonelt attraktive hvis kvinner skal gidde å ha tilfeldig sex med dem, er menn slett ikke kresne på hvilke kvinner de har tilfeldig sex med.Det viser en studie gjennomført ved avdeling for psykologi ved Brunel universitet i Storbritannia. Studien er publisert i tidsskriftet Human Nature.

  Bli med hjem?

  Menn rapporterer i langt større grad enn kvinner at de har tilfeldig sex, og de har også langt større lyst enn kvinner til å ha det. Og da er det altså ikke så nøye hvor attraktiv sexpartneren er, ifølge studien.
 • 2 av 3 dropper kondom
 • 427 mannlige og 433 kvinnelige studenter fra USA, Tyskland og Italia fikk en rekke spørsmål av forskerne.De ble blant annet bedt om å innbille seg at de ble lagt an på av en av det annet kjønn. Vedkommende ble beskrevet som enten ganske uattraktiv, ganske attraktiv eller eksepsjonelt attraktiv. Studentene måtte svare på hvor sannsynlig det var at de ville:a) Gå ut med vedkommendeb) Bli med vekommende hjemc) Ligge med vedkommendeOg her var det altså at forskjellen på menn og kvinner ble tydelig.
 • Test: Hva kan du om sex?
 • Menn er mer villige

  Menn generelt var langt mer villige til å gå ut med kvinnen, bli med henne hjem og ligge med henne. Dette gjaldt uansett hvor attraktiv eller lite attraktiv kvinnen var.
 • Avvis ham med kvinnelist
 • Tyske menn var mindre villige enn amerikanske og italienske menn til å gå ut med kvinnen og bli med henne hjem.Italienske menn var mer villige til å ligge med kvinnen enn det amerikanske menn var, mens tyskerne var minst villige til å ha sex.Det var større sannsynlighet for at mennene ville ligge med kvinnen hvis hun var tiltrekkende, men om hun var ganske attraktiv eller eksepsjonelt attraktiv spilte ingen rolle.

  Kvinner må ha en kjekkas

  For kvinnene i undersøkelsen var det langt mer viktig at mannen var tiltrekkende. De var langt mer troende til å takke ja til tilbudet om å bli med hjem hvis mannen var eksepsjonelt attraktiv, enn om han var ganske eller lite attraktiv.
 • Slik får du ham dit du vil
 • Forskerne konkluderer med at det ikke er så nøye for menn hvordan kvinnen ser ut, så lenge muligheten for sex er til stede. Hvis kvinner skal ha tilfeldig sex må mannen jammen være kjekk.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.