Flørt

Den ultimate flørteguiden

Fantes ikke flørt, fantes ikke liv. Les den ultimate flørteguiden.

Den ultimate flørteguiden
Publisert
Sist oppdatert
Å flørte er ikke bare gøy, det er en universell menneskelig atferd. Antropologiske studier viser at flørting forekommer i alle kulturer og uten flørting ville det ikke blitt noen reproduksjon.

 • Flørter du istykker forholdet?
 • Lær å kysse med stil
 • Slik fanger du ham

 • Helt essensielt

  Vi er altså helt avhengige av å flørte for å eksistere. Enkelte evolusjonspsykologer går enda lenger og hevder at flørting kan være grunnlaget for sivilisasjonen slik vi kjenner den.

  Teorien er at menneskehjernen fungerer på samme måte som påfuglens halefjær, den er utviklet for å tiltrekke seg seksuelle partnere. Alt annet er å regne som sideeffekter.

  Som alle andre menneskelige atferdsmønstre, så inneholder flørting et komplekst sett med uskrevne lover for god etikette, takt og tone. Disse dikterer hvor, når, med hvem og med hvilken hensikt vi flørter. Vi følger lovene instinktivt, og ofte helt ubevisst.

  De tre bud

  Det er først når noen bryter reglene at vi blir klar over at de eksisterer. Et eksempel er læreren som flørter med eleven i garderoben etter at de andre elevene er gått inn til timen. Feil person, feil sted, feil tidspunkt.

  Flørting har fått et dårlig rykte i noen miljøer, og når flørting blir forbudt mister vi faktisk teken. Så for å spare menneskeheten for bryet, har forskeren Kate Fox ved The Social Issues Research Centre funnet fram alle forskningsresultater på området og satt dem sammen til den ultimate flørteguiden. Les et utdrag her.

  1. Rett sted

  Fest: Den mest akseptable flørtearenaen er fester, sosiale sammenkomster og arrangementer. Her er reglene helt annerledes, da det nærmest er forventet at man skal flørte.
  Pub/bar: Alkohol er den mest effektive flørtehjelpen, skriver Martini Flirting Survey. Sonen rundt baren er den største flørtesonen og der er det akseptabelt å begynne å prate med en totalt fremmed. Sitter man ved et bord derimot har man rett til privatliv.
  Læringsinstitusjoner: Universiteter, kurs og seminarer er hete flørtarenaer. Her møter du likesinnede og informasjonsmiljøet gjør det naturlig å spørre eller innlede samtaler. Og bonusen, dere er edru så du slipper å lure på om han la noe i det.
  Jobben: Her er flørting som oftest uakseptabelt, men enhver arbeidsplass har sine uskrevne regler. Mange steder er ofte sonen rundt kaffemaskinen eller kantinen naturlige flørtesoner.
  Treningssentre: Alle typer sportsaktiviteter åpner opp for flørting. Men jo mer profesjonelle utøverne er, jo mindre flørting. Er det en flørt du er ute etter, styr unna sentre der gutta trener til nasjonale mesterskap.
  Fotballkamp, teater, kino: Disse arenaene er dårlige flørtarenaer, med mindre du er ute sammen med en date og dere sitter ved siden av hverandre i kinomørket. Hesteveddeløp, derimot, er over på få minutter, så tiden imellom kan brukes til heftig flørting.

  2. Rett person

  Menn har lettere for å forveksle vennlighet med interesse. Dette er ikke fordi de er dumme, men fordi de ser på verden med mer seksuelle briller, viser forskning.

  Det er også verdt å vite at kvinner er hakket mer sosialt begavet enn menn, og vet å dra nytte av det i flørtesituasjoner.

  Dersom du er på flørtestien i den hensikt å oppnå et langvarig forhold, må du være mer selektiv enn om du flørter for flørtens skyld. Her er det to grunnregler som gjelder.

  Likestilling: Det lønner seg å flørte med en som stiller i samme klasse som deg når det kommer til attraktivitet, viser forskning. Det høyner sjansene for at flørten skal lykkes og at forholdet vil vare. Menn er mindre kritiske til eget utseende og er derfor ofte mer frampå enn kvinner, også når det gjelder de jentene de ikke har sjans på.
  Interesse: Ikke flørt med en som antagelig ikke besvarer flørten. Du vil nyte flørten mye mer dersom motparten også er interessert. Magefølelsen og stemningen som oppstår når dere er alene gir deg ofte gode nok indikasjoner på om det er «noe der».

  3. Rett tidspunkt

  Det er ikke alltid like lett å vite når du skal sette inn støtet og her er ingen fasit. Følg magen, hjertet og intuisjonen. Her er noen tips for deg som våger.

  1. Husk at du skal vise interesse, ikke imponere.
  2. Vitenskapen bekrefter også det alle vet; når du får vite at noen liker deg øker automatisk din egen interesse.
  3. Er du redd du skal stotre eller stamme, hvorfor ikke flørte non-verbalt? Et blikk, et smil eller øyekontakt de ekstra sekundene er ofte mer effektivt. 55 prosent av et førsteinntrykk er non-verbal kommunikasjon.
  4. Bruk øynene, for ja, de er sjelens speil. Hvordan du møter blikk eller unnviker blikk er en viktig del av spillet.
  5. Dersom du konsekvent prøver å øke avstanden mellom dere, virker du uinteressert, det motsatte viser interesse uten at det er pågående av den grunn.
  6. Holdningen din sier mye om hvor du står. Hvis du tør, så er det et tips å prøve å kopiere den andres holdning.
  7. Gestikulering er en del av samtalen. Jo mer, jo bedre. Det viser at du er sjenert og interessert - eller frampå og interessert. Enkelt og greit.
  8. Bruk kroppsspråket ditt for alt det er verdt. Å heve øyenbrynene fra andre siden av rommet for eksempel har en eksplosiv virkning. Bare husk at i Japan er dettte en seksuell invitt.
  9. Dersom du har vært ute en vinternatt før bør du prøve berøringstaktikken. Legg hånden din på armen hans når dere prater eller kom tilfeldig borti ham. Men husk å trå varsomt, så du ikke spolerer sjansene før spillet alt er i gang.
  10. Husk også at hvis den andre er av den sjenerte sorten, så er du nødt til å ta initiativet. Det verste som kan skje er at han virker uinteressert eller unnlater å ta hintet.

  LES OGSÅ:
 • Slik skal en bra mann være
 • Slik vil han ha deg
 • Slik tenner du ham
 • Klikker oss rett til køys
 • Få blikkontakt på nettet
 • Unngå nettflausene
 • Derfor elsker kvinner nettsex
 • Flørter du istykker forholdet?
 • Veien til mannens hjerte

 • Den ultimate flørteguiden
  Den ultimate flørteguiden
  Den ultimate flørteguiden
  Den ultimate flørteguiden
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer