Drikke

Denne drikken får deg til å se døde

Nei, det er ikke absint.

Pulverkaffe inneholder mindre koffein enn vanlig kaffe. 7 kopper pulverkaffe vil derfor tilsvare kun 3 kopper med vanlig brygget kaffe. Foto: Image Source
Pulverkaffe inneholder mindre koffein enn vanlig kaffe. 7 kopper pulverkaffe vil derfor tilsvare kun 3 kopper med vanlig brygget kaffe. Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Å drikke mye kaffe vil ikke bare holde deg våken. Det kan også forårsake hallusinasjoner og føre til at du ser spøkelser.Det viser en undersøkelse ved Durham University, melder den skotske avisen The Herald.
 • Kaffe krymper puppene
 • Sannheten om kaffe
 • 22 tips som får deg til å våkne
 • Fornemmer spøkelser

  200 studenter svarte på spørsmål om eget inntak av koffeinholdige produkter – som kaffe, sjokolade, te og energidrikker. De ble også spurt om eventuelle episoder med hallusinasjoner og hvor høyt stressnivå de hadde.Resultatene viser at folk som drikker flere enn sju kopper med pulverkaffe daglig øker sjansen for å se ting som ikke er der. Noen fornemmer til og med spøkelser.Sammenlignet med en som drikker mindre enn én kopp til dagen er storforbrukerne tre ganger mer utsatt for å høre en ikke-eksisterende persons stemme.

  Kan skyldes stress

  Forskerne mener imidlertid at slike fenomener ikke nødvendigvis skyldes koffein alene. Koffein øker nemlig også stressnivåene. Under stress utløser kroppen et hormon kalt kortisol. Kroppen vil også produsere mer kortisol etter at man har inntatt koffein. Denne ekstra boosten av kortisol kan gi hallusinasjonene ved å påvirke mekanismene i hjernen som involverer dopamin, en nevrotransmitter som sender beskjeder mellom nerveceller, tror forskerne.De vil nå se om også andre elementer i kostholdet, som sukker og fett, har en sammenheng med hallusinasjoner.LES OGSÅ:
 • Kjendiser med koffeinkick
 • Kaffe funker best på menn
 • Stiv og støl? Prøv kaffe!
 • Kaffe holder deg ung
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer