Hår

Denne frisyren kan bli forbudt

Drømmen om ekstra fyldig hår kan i verste fall gjøre deg skallet. Sjekk hvorfor.

Her er det dansestjerne Brooke Burke som får innsatt extensions på salongen Shampoo i West Hollywood.  Foto: All Over Press
Her er det dansestjerne Brooke Burke som får innsatt extensions på salongen Shampoo i West Hollywood. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Si din mening:

Har du extensions?

Britiske forskere advarer nå mot å bruke hairextensions. De mener at ønsket om en fyldigere og lengre manke i verste fall kan føre til at du mister håret eller får bare flekker i hodebunnen.

- Gråter

- Kvinner går for å få extensions i håret med håp om å se bedre ut. Men ofte ender de opp med å gråte, sier Barry Stevens. Han er en av forskerne som står bak undersøkelsen gjort ved The Trichological Society som er referert av BBC.

Festes til håret

Extensions er falskt eller ekte hår som festes til ditt eget hår. Det skal gi tykkere hår og vare i flere måneder. Ulempen er at det er relativt kostbart, krever en del pleie, og ser ikke alltid naturlig ut på alle. Hva det koster, og hvordan det gjøres får du vite her.

Stor hårtrend

Mye og langt hår er svært populært i Hollywood. Mange velger seg løshår i ulike varianter for å få den rette, glamorøse manken. Slik jukser stjernene seg vakre.

- Kvalitet koster

En studie gjort ved The Trichological Society viser at salonger som tilbyr billige extensions har ofte ikke det nødvendige kompetansen for å arbeide med løshår. Ettersom extensions har blitt mer og mer vanlig, har det også blitt rimeligere. Ifølge forskene bakt studien bør man være på vakt mot de aller billigste extensions-behandlingene. LES OGSÅ: Vil du ha tykkere hår uten å bruke løshår? Her er rådene som gir deg fyldigere hår.

Kan gi skallede flekker

Ifølge The Trichological Society kan dårlige extensions-jobber føre til hårløse flekker i hodebunnen. Dette skyldes at extensions laget av hår av lav kvalitet vil floke seg, og deretter rive løs naturlig hår når flokene børstes. - Å bruke extensions over lang tid kan gi alvorlige konsekvenser. Man kan skade håret permanent, sier Barry Stevens til BBC.

- Drar ut håret

Barry Stevens hevder at alt hår som er limt på, sydd inn eller festet med en metallring burde bli forbudt. - Extensions vil dra ut det naturlige håret. Det kunstige håret er tungt, vanskelig å vaske og blir fort flokete. Har du ikke råd til friørtime? Slik kan du se bra ut selv om kontoen er tom.

Støttes av forskere

En annen rapport som er publisert i tidsskriftet British Journal of Dermatology advarer også mot farene forbundet med extensions. Her er det italienske og amerikanske forskere som har studert bruken av kunstig hår. Forskerne bak rapporten mener også at problemet er med utbredt enn hva de har konkret kunnskap om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.