Hatt

Denne kan gi deg hud-problemer

Leger advarer.

Denne kan gi deg hud-problemer
Publisert
Sist oppdatert
Er du blant dem som ikke kan leve uten mobiltelefonen, og som snakker i telefonen i timesvis hver dag? Da bør du vite at det kan gi deg hudproblemer. En allergisk reaksjon som følge av at du har hatt telefonen mot øre og kinn kan nemlig gi kraftige og plagsomme utslett, skriver Msnbc.com.

Legg på i tide

Den hittil ukjente tilstanden har også fått et navn: Mobiltelefondermatitt. - Leger bør være obs på eksemen som kan oppstå etter mye mobilbruk, sier den britiske hudlegeforeningen i en pressemelding.
 • Bærer du veska di riktig?
 • Er du allergisk mot trening?
 • Ivrige tastere rammes

  De som rammes av mobiltelefondermatitt har gjerne et rødt og kløende utslett i ansiktet. Utslettet skyldes kontaktallergi, etter at huden har vært nær telefonen i lang tid. Det er særlig telefoner med nikkel på overflaten som er synderen. Denne typen kontaktallergi kan også dukke opp på fingrene hvis du bruker mye tid på å skrive tekstmeldinger og spille på mobilen, ifølge den britiske hudlegeforeningen.

  Nikkel er synderen

  Nikkel er et metall som er mye brukt i en rekke produkter vi omgir oss med til daglig. Typiske gjenstander er smykker, øredobber, mobiltelefoner og beltespenner. Skal vi tro Mayo Clinic er nikkel den vanligste årsaken til kontaktallergi. Men mobilen kan ikke bare gi deg allergi. Studier viser også at menn som bruker mobilen mye har dårligere sædkvalitet enn andre.

  Hands free gir også risiko

  Bruker du hands free-sett for å skåne huden, er du ikke nødvendigvis sikret. En studie gjort av Lionel Bercovitch ved Brown University i Rhode Island viser at 22 populære hands free-sett inneholder nikkel. LES OGSÅ:
 • 6 absurde fobier
 • - Dropp allergi-hysteriet
 • Unngå matallergi med et klikk
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer