Melk fra glade kuer er best, og aller helst bør du drikke økomelk om sommeren.
Foto: All Over PressAll Over Press
Vis mer
LindaStølen
All Over Press
Publisert Sist oppdatert
Bønder som lar kuene gresse på naturlig vis produserer melk av bedre kvalitet. Det viser en ny studie gjort ved universitetet i Newcastle i Storbritannia.
Økologisk melk er sunnere enn vanlig melk. Den inneholder betydelig større mengder sunne fettsyrer, antioksidanter og vitaminer. Innholdet av den sunne fettsyren CLA9 er hele 60 prosent høyere.
Det er særlig melk produsert på sommeren som blir sunnere.
- Vi har vist at kuer som får spise friskt gress og kløver gir oss melk med flere gode næringsstoffer, sier leder av studien, Gillian Butler, i en pressemelding.
Hun mener økomelk er et godt alternativ for å på en naturlig måte få i seg sunne fettsyrer, antioksidanter og vitaminer. Forskerne ønsker nå å finne ut hvordan de kan øke forekomsten av sunne næringsstoffer i økomelk som produseres på vinteren.