Homemade preserves Foto: Getty Images/iStockphoto
Homemade preserves Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer

Kosthold

Denne maten bør du la stå fremme

Du vil automatisk øke inntaket av viktige matvarer som fullkorn, grønnsaker og frukt.

Publisert
Sist oppdatert
De fleste er opptatt av å opprettholde et sunt kosthold. Noen fordi de ønsker å passe på vekten, andre fordi de er opptatt av å gi kroppen næringsstoffene den trenger.

Til nå har du helt sikkert hørt at salaten er en «sunnhetsbombe», og at sjokolade og potetchips ikke bør nytes hver eneste dag. Uansett mål er det imidlertid ikke alltid så lett å innføre nye vaner.

Men ettersom matlagingen starter på kjøkkenet, kan du lettere gjøre sunne valg ved å ha «riktig» system her.

LES OGSÅ: Slik kan du unne deg en ekstra latte

Sett frukt og grønt så det er synlig

Når du omringer deg med sunne matvarer vil det ikke bare gjøre at du føler deg bedre, men det vil også bidra til at bruker dem mer.

Et enkelt tips er for eksempel å gå til innkjøp av masse frukt og grønt og plassere det i boller som står synlig på kjøkkenet. Ikke bare gir det et frisk pust til selve rommet, men det vil også gjøre at du oftere inkluderer dem i matlagingen, , skriver FitSugar.com.

Velg grønnsakene og frukten som har sterke farger, og du vil raskt se at det gir deg ny inspirasjon i matveien

<strong>SETT DET FREM:</strong> Interiørbloggeren Edina Sæther har satt frem mye av maten sin i krukker, og se så fint det ble. Foto: Edina Sæther
SETT DET FREM: Interiørbloggeren Edina Sæther har satt frem mye av maten sin i krukker, og se så fint det ble. Foto: Edina Sæther Vis mer

Organiser ris og fullkorn

Det er ingen vits at disse produketene er sturet bort i et kjøkkenskap når de kan se så bra ut på kjøkkenbenken i gjennomsiktige krukker.

Ved å ha produktene fremme på denne måten er det ikke like lett å glemme at de er der, og du vil helt sikkert syns det er mye morsommere å bruke flere av dem i maten.

Prøv for eksempel å sette frem linser og bønner, for å nå opp til det daglige proteinbehovet ditt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


(Les hele reportasjen her)

LES OGSÅ: Juicen du bør drikke mer av

Invester i en en god juicepresse

En juicepresse er faktisk en god investering når det kommer til helsen din. Med denne kan du enkelt få brukt opp frukt og grønnsaker som er til overs, samtidig som du tilfører kroppen viktige næringsstoffer.

Det beste av alt, er at du får alle disse fordelene uten at du trenger å bekymre deg for tilsatt sukker.

I tillegg vil en juicepresse automatisk bidra til at du øker inntaket av grønnsaker og frukt.

Planlegg i forveien

Det er mange fordeler ved å planlegge måltidene dine i forveien. Ikke bare er det enklere å holde seg til de sunne vanene, men som kjent vil de fleste også spise mer hvis du bare har tatt deg tid til å kutte opp frukt og gønnsaker.

Du trenger heller ikke nøye deg med å ha ferdig oppkuttet frukt og grønt hjemme. Ta med deg litt snacks i en pose til senere på dagen, og du har perfekte små mellommåltider.

LES OGSÅ: Bytt ut lettbrusen med dette

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer