Matforgiftning

Denne maten gir lettest matforgiftning

5 typer frukt, bær og grønt topper ny liste.

MATFORGIFTET AV FRUKT, BÆR OG GRØNT: En av hovedgrunnene til at vi blir smittet av disse råvarene, er at vi gjerne spiser det rått.  Foto: All Over Press
MATFORGIFTET AV FRUKT, BÆR OG GRØNT: En av hovedgrunnene til at vi blir smittet av disse råvarene, er at vi gjerne spiser det rått. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Du skal selvfølgelig ikke slutte å spise frukt og grønt, tvert imot bør de fleste av oss i stedet spise enda mer.

Men, det er god grunn til å være nøye med hygienen.

En ny undersøkelse har kartlagt hvilke typer frukt, bær og grønt som oftest fører til matforgiftning. 

LES OGSÅ: Oppvaskmaskinen din kan være full av sopp

Norovirus og salmonella

Undersøkelsen er utført av matinstituttet ved Danmarks Tekniske Universitet, som har studert spiseklar frukt, bær og grønnsaker på det danske markedet.

Ifølge den danske avisen Politiken viser analysen at risikoen for å bli matforgiftet, er aller størst når du spiser dette:

  • Bær, både friske og frosne (norovirus)
  • Salat (norovirus, salmonella, E. coli VTEC, campylobacter, cryptosporidium, yersinia enterocolitica)
  • Spirer (salmonella, E. coli VTEC)
  • Tomat (norovirus, salmonella)
  • Melon (salmonella, norovirus)

 I tillegg kommer også gulrøtter og krydderurter høyt opp på listen fra det danske matinstituttet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer