Supermat

Denne reduserer kroppsfett

I tillegg beskytter den mot sykdom, gir mer energi og bedre fordøyelse.

CHLORELLA: Denne lille, encellede grønnalgen farger i store mengder elver og innsjøer i Sørøst-Asia og Australia grønne. Foto: Science Photo Library
CHLORELLA: Denne lille, encellede grønnalgen farger i store mengder elver og innsjøer i Sørøst-Asia og Australia grønne. Foto: Science Photo Library Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Chlorella - en grønn ferskvannsalge fra Asia, beskytter effektivt mot utbredte livsstilsykdommer, som diabetes, fedme og hjertesykdom.

Kosttilskudd som virkelig virker

Det viser nye forskning fra Japan, melder The Telegraph.

Resultatene tyder på at algen kan redusere kroppsfett og glukosenivåer i blodet. Dessuten ser den ut til øke energinivåene, bedre fordøyelsen samt minske risikoen for depresjon. Ikke småtteri, altså, med andre ord.

Dette krymper magen

Supermat med stor S

Det som gjør forskerne mest entusiastiske, er at denne algen ser ut til å være supermat med stor S.

Den er fullpakket med proteiner – dobbelt så mye som spinat, 38 ganger mer enn soyabønner og 55 ganger så mye som ris.

Alt om antioksidanter

Chlorella inneholder en rekke viktige aminosyrer, i tillegg til vitaminer og mineraler. Tester har dessuten vist at chlorella kan motvirke forstoppelse og hindrer at giftstoffer i avføringen tas opp i blodomløpet, skriver telegraph.co.uk.

Slik tar du vitaminene dine

- Bedrer immunforsvaret

- Fascinerende, er det Randall Merchant, professor ved Virginia Commenwealth University, har å si om algen.

Han har i kliniske studier siden 1986 sett nærmere på chlorellas effekt på immunforsvaret, med støtte fra produsenten av kosttilskuddet Sun Chlorella «A».

Vitaminer - bruk eller kast?

- Chlorella ser ut til å bedre immunforsvaret til kreftpasienter, slik at de kan stå imot standhaftige infeksjoner, sier han til The Telegraph.

- Har en preventiv effekt

Merchants forskning har dessuten funnet at chlorella kan redusere blodtrykket og motvirke diabetes type 2.

- Det er ikke en magisk pille, men å ta chlorella kan ha en preventiv effekt, som for eksempel å trene eller passe på hva du spiser.

Ukeplan for et sunnere liv

Chlorella ser ut til å være trygt å for de aller fleste, unntatt de som går på det blodfortynnende medikamentet warfarin (Marevan). Det er fordi chlorella inneholder vitamin K1, som hjelper blodet med å koagulere – altså det motsatte av warfarin, som virker antikoagulerende.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer