Brystkreft

Denne supersexy videoen MÅ du se

Norske kvinner med kreft har gjenskapt megahitten «Call on me» .

CALL ON ME: De åtte norske kvinnene som alle har eller har hatt kreft, har et helt bestemt budskap med den sexy musikkvideoen. Foto: Aktiv mot kreft
CALL ON ME: De åtte norske kvinnene som alle har eller har hatt kreft, har et helt bestemt budskap med den sexy musikkvideoen. Foto: Aktiv mot kreft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Husker du monsterhiten fra ti år tilbake, «Call on me» med Eric Prydz?

Eller, rettere sagt, husker du musikkvideoen?

Den übersexy filmen, som forestiller en aerobictime - dog i noe lettere bekledning enn hva som er vanlig, er nå blitt gjenskapt og det er ikke uten grunn.

LES OGSÅ: Tidenes mest sexy reklame?

Kreftbehandling

STÅR BAK KAMPANJEN: Helle Aanesen i Aktiv mot kreft.  Foto: Aktiv mot kreft
STÅR BAK KAMPANJEN: Helle Aanesen i Aktiv mot kreft. Foto: Aktiv mot kreft Vis mer

Kvinnene som er med i videoen, er helt vanlige norske kvinner. Felles har de det at de enten har kreft eller har hatt kreft.

- Målet er å fortelle hvor viktig det er med fysisk aktivitet, både under og etter behandling, for fysisk og mentalt å håndtere kreftsykdom best mulig, sier Helle Aanesen, grunnlegger og daglig leder i stiftelsen Aktiv mot kreft til KK.no.

Stiftelsen som står bak musikkvideoen, jobber for at fysisk aktivitet skal bli en del av kreftbehandlingen.

Med musikkvideoen ønsker de å vise at man fortsatt er den samme personen, fortsatt kan være fin og attraktiv, selv om man går gjennom kreftsykdom.

- Den gleden og entusiasmen som disse kvinnene har vist ved å være med på dette, er helt fantastisk. Vi ga dem en skikkelig utfordring, og det var ikke så mange av dem som hadde danset i gymdrakt før, sier Aanesen.

I løpet av livet vil hver tredje nordmann få kreft. Etter hjerte- og karsykdommer, er kreft den sykdommen som tar flest liv i Norge.

- Nyere forskning viser at fysisk aktivitet både kan forebygge mot kreft og bedre livskvaliteten og tilfriskningen for kreftrammede, sier Aanesen.

LES OGSÅ: Han mistet datteren

FIKK BRYSTKREFT: Anne Kari Prestegård (39) fikk brystkreft i 2011 og har siden fjernet begge brystene. Hun er en av åtte norske kvinner som er med i musikkvideoen. Foto: Aktiv mot kreft
FIKK BRYSTKREFT: Anne Kari Prestegård (39) fikk brystkreft i 2011 og har siden fjernet begge brystene. Hun er en av åtte norske kvinner som er med i musikkvideoen. Foto: Aktiv mot kreft Vis mer

Fjernet begge brystene

Kvinnene i musikkvideoen er mellom 20 og 50 år, og kommer fra hele landet.

Anne Kari Prestegård (39) fra Kongsberg er en av dem.

Sommeren 2011 fikk hun påvist aggressiv brystkreft. Det var spredning til alle lymfeknuter, og i månedene som fulgte var hun gjennom cellegift, operasjon og stråling.

I ettertid har hun operert vekk begge brystene.

- Å trene har betydd veldig mye for meg, forteller hun til KK.no.

I starten klarte hun knapt å gå bort til oppvaskmaskinen og sette inn en kopp, men etter hvert begynte hun å røre på seg igjen.

TRO KOPI: Videoen ble spilt inn i løpet av én intens og lang dag i London. Foto: Youtube/Aktiv mot kreft
TRO KOPI: Videoen ble spilt inn i løpet av én intens og lang dag i London. Foto: Youtube/Aktiv mot kreft Vis mer

Anne Kari er overasket over seg selv og at hun turte å bli med i musikkvideoen.

- Å stå der og vrikke hadde jeg aldri turt før, men etter å ha gått gjennom kreft gir jeg rett og slett litt mer beng, forteller hun.

- Jeg lever livet ti ganger så mye som før. Ja, for livet er jo fantastisk!

LES OGSÅ: Slik får du treningsmotivasjonen tilbake

Laget av stjerneregissør

Etter noen uker med dansetrening, reiste de åtte kvinnene til London for å spille inn musikkvideoen.

Lokalene skulle nemlig være de samme som i den originale musikkvideoen.

GRENSESPRENGENDE: Videoen er rett og slett den første i i sitt slag, og ganske grensesprengende! Foto: Youtube.com/Aktiv mot kreft
GRENSESPRENGENDE: Videoen er rett og slett den første i i sitt slag, og ganske grensesprengende! Foto: Youtube.com/Aktiv mot kreft Vis mer

- Dette er jo ikke akkurat en tradisjonell måte å filme mennesker med kreft på. Musikkvideoen er fylt med positiv energi og vi har forsøkt å lage en så tro kopi av originalen som mulig, forteller regissør Frederic Esnault til KK.no.

Han har tidligere laget musikkvideoer for artister som Tone Damli, Madcon, Vinni og Lars Vaular, men har også vært i USA og jobbet med blant andre Snoop Dogg, The Game og Warren G.

- Jeg er vant til å jobbe med dedikerte og hardtarbeidende mennesker, men disse jentene har et helt unikt pågangsmot.

- Selv om jeg har en mor og en bestemor som har hatt brystkreft, og visste litt om kreft fra før, så har disse jentene lært meg at kreft er mye mer enn bare en trist og fæl sykdom, sier Esnault.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer