<strong>FIKK PRØVE:</strong> Journalist Tone Ra Pedersen synes TV-spill som treningsform var morsomt.
FIKK PRØVE: Journalist Tone Ra Pedersen synes TV-spill som treningsform var morsomt. Vis mer

Treningsprogram

- Denne treningen var kjempegøy!

Vi fikk teste siste nytt innen tv spill-trening. Perfekt for deg som vil trene hjemme.

Publisert
Sist oppdatert
- Jeg har solgt det inn til alle kundene jeg er personlig trener for. Jeg setter opp et program til dem, og så vet jeg hva de gjør i ferien, sier personlig trener i Sats, Ria Vedvik Hansen, med et smil.

Men det er ikke noe vanlig treningsprogram Vedvik Hansen snakker om. Det er derimot et tv-spill, men med 70 øvelser som aerobic, basket, mountainbiking og boksing.

EA Sports Active 2 er navnet, og Vedvik Hansen demonstrerte spillet for KK.no under hovedstadens presseuke.

LES OGSÅ: Derfor gidder du ikke å trene

- Få kjæresten opp av sofaenTv-spill som trening

<strong>KLAR FOR TRENING FORAN TVEN:</strong> Journalist Tone Ra Pedersen får hjelp av personlig trener Rita Vedvik Hansen til å gjøre seg klar for TV-spill med pulsmåler og bevegelsessensorer.
KLAR FOR TRENING FORAN TVEN: Journalist Tone Ra Pedersen får hjelp av personlig trener Rita Vedvik Hansen til å gjøre seg klar for TV-spill med pulsmåler og bevegelsessensorer. Vis mer

Har du noen tro på TV-spill som treningsform?Journalist Tone Ra Pedersen fikk prøve seg med pulsmåler og bevegelsessensorer på armer og bein.

På skjermen ses hele tiden en trener som brukeren skal etterligne.

Tone får prøve seg på mountainbiking, som ser ganske annerledes ut enn på landeveien. Hun både hopper og løper for å holde følge med syklisten på skjermen.

- Dette var kjempegøy. Jeg har aldri hatt så lyst på Playstation før, men det har jeg nå, er Tones umiddelbare kommentar.

EA Sports Active 2 er en videreutvikling av spillet, eller treningsprogrammet, med samme navn. Her skal man få personlige treningsøkter med målbare treningsresultater, og et trådløst kontrollsystem som måler intensisteten. Nytt av utgaven som kommer i butikkene denne høsten er også en nettjeneste man kan bruke til å følge og dele treningsdata.

- Dette er en god måte å få kjæresten opp av sofaen på. Men jeg mener dette er et supplement til trening på senter, ikke en erstatning, påpeker Vedvik Hansen.

- Det er uansett en fin måte å prøve seg på nye ting på, sier den personlige treneren.

SE OGSÅ: Dette er de hotteste treningsnyhetene

Det er sikkert morsomt, men kun i tillegg til trening i studio.
 
70 (65%)
Ja, aldri mer treningsstudio på meg etter dette!
 
32 (30%)
Nei, for noe tull. Holder meg til treningsstudio.
 
5 (5%)

For de som ikke vil trene med andre

Silje Grønli, som er PR- og markedssjef for EA Sports Active i Norge, mener programmet passer for mange ulike grupper.

- Det passer både for dem som vil ha noe i tillegg til helsestudio og for dem som av forskjellige grunner ikke kommer seg til dit: småbarnsforeldre, studenter med lite penger eller folk som ikke liker å trene med andre. Siden man har så mye valgmuligheter i forhold til øvelser/intensitet passer dette spillet også glimrende for barn som kanskje i utgangspunktet ikke er så glade i fysisk aktivitet, sier Grønli.

- Kan programmet kombineres med annet treningsutstyr, som manualer eller strikker?

- Ja, det er ekstremt lett å kombinere med alt du har av treningsutstyr hjemme da du ikke bruker noen kontrollere (PS3 & Xbox 360) og derfor har hendene frie til å holde hva du vil av vekter eller strikker. I pakken følger det også med en spesiallaget strikk som flere av øvelsene baserer seg på, sier Grønli.

Journalist Tone synes TV-spill som treningsmetode var morsom, men vil ikke droppe sine vanlige treningsrutiner til fordel for dette.


- Jeg kommer ikke til å bytte ut treningsstudioet, men det er en underholdende måte å trene på. Du kommer raskt opp i puls, og det er bra kondisjonstrening, er hennes foreløpige konklusjon.

- Velg øvelsene du mestrer

KK.nos trenings- og kostholdsekspert Ina Garthe er positiv til denne måten å holde seg i form på.

- Jeg er for alt som skaper fysisk aktivitet og som gjør det enkelt. Jeg er også for alt som kan gjøres hjemme, siden mange er i en slik situasjon at de ikke har tilgang på treningssenter. Jeg synes også det ser ut som et bra konsept, og dersom man er en vanlig mosjonist vil man fint kunne klare seg med dette om man velger riktig program. Det aktuelle programmet har øvelser både for styrke og kondisjon, og det virker som en fin erstatning til timer i sal. Nå har jeg ikke sett dette live, men er sikker på at der laget for å virke motiverende og enkelt. Det at man kan følge puls osv er også motiverende for noen, sier Garthe.

Hun tror imidlertid ikke programmet passer for alle.

- På grunn av begrenset mulighet til progresjon på tung styrketrening (krever mange manualer), er det nok ikke et program for body buildere, sier Garthe.

LES OGSÅ: Ina svarte om mat og trening

Eksperten gir dem som kunne tenke seg å trimme foran tv-en med slike programmer noen råd på veien:

- Hold deg til de enkle øvelsene du føler du mester. Selv om det er instruksjon på øvelser, har du ingen til å vurdere din tekniske utførelse, og det er for eksempel viktig at du ikke løfter for tunt for å hindre skader som følge av feil teknikk. Og selv om du taster inn alder og kroppsvekt, må du ta resultatene, spesielt mht til engergibruk med en liten klype salt. Det er noen små filkilder - for eksempel din kroppssammensetning - som gjør at resultatene ikke er helt korrekte. Mer muskelmasse, høyere energiforbruk etc, er det nok ikke sikkert programmet tar hensyn til, sier Garthe, og avslutter med at man også må huske på å ta utgifter til ekstrautstyr som manualer med i regnestykket ved kjøp.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer