Yoga

Denne treningssokken vil du elske

Få maksimal utnyttelse av tærne under barbeinttrening.

SUPER TIL BARBEINTTRENING: Denne sokken er fantastisk til yoga- og pilates, eller annen barbeinttrening. Som du ser er tærne frie, slik at du får grep, samtidig som du har et sklisikkert materiale under sokken.  Foto: Per Ervland
SUPER TIL BARBEINTTRENING: Denne sokken er fantastisk til yoga- og pilates, eller annen barbeinttrening. Som du ser er tærne frie, slik at du får grep, samtidig som du har et sklisikkert materiale under sokken. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Som KK.no tidligere har skrevet har yoga, pilates og bevegelighetstrening blitt helt enormt de siste årene, og både SATS, Elixia og en rekke andre treningssentre har slengt seg på den såkalte «mindfulness and flow»-bølgen.

Dersom du aldri har prøvd yoga, pilates eller andre former for bevegelighetstrening med fokus på pust, er du kanskje av den oppfatning at dette ikke er «skikkelig» trening?

I så fall bør du prøve ut en av timene som tilbys på et av treningssentrene nær deg.

LES OGSÅ: Disse hanskene er helt geniale

Tøff og effektiv trening

Undertegnede journalist er blant de mange som har kastet seg på yoga-fenomenet de siste årene, og er stor fan av såkalt Bikram-yoga, som foregår i et kraftig oppvarmet rom. I tillegg har jeg testet andre konsepter, som pilates reformer (test og artikkel kommer snart) og Budokon (se vurdering her).

Selv om jeg i begynnelsen var skeptisk til om pusting, rolige øvelser på gulvet og balansetrening ville være like effektivt som en hard kondisjonstime, viste det seg fort at dette faktisk er noe av det tøffeste jeg noensinne har gjort. I tillegg er det morsomt og særdeles effektivt, noe de av dere som holder på med dette sikkert har erfart.

Er du fan av yoga, pilates, budokon eller andre former for bevegelighetstrening vet du også at de fleste av disse treningsformene som regel foregår barbeint. Og når du er barbeint er det lett å skli litt rundt, særlig hvis du blir svett på føttene.

LES OGSÅ: Derfor bør du prøve pilates

VASK OG BRUK: Sokkene kan vaskes på 30 grader og kommer med en egen pose som du kan vaske dem i.  Foto: Adéle Cappelen Blystad
VASK OG BRUK: Sokkene kan vaskes på 30 grader og kommer med en egen pose som du kan vaske dem i. Foto: Adéle Cappelen Blystad Vis mer

Sklisikker og tåsfis-fri

En helt genial løsning på dette, som også gir deg maksimal utnyttelse av kraften i tærne og føttene dine, er de spesialdesignede YogaStickySocks.


Sokkene er laget spesielt for personer som trener yoga og pilates, eller som bedriver annen trening barbeint.

YogaStickySocs er laget av bambus fiber. Bambusfiber er ikke bare naturlig antibakterielt, men det virker som en naturlig deodorant for føttene, er svette absorberende, virker kjølende når du blir varm, men sørger også for at muskler, ledd og sener har et varmt miljø å trene i.

Hver tå har sitt eget hull på sokken, så tærne dine får maksimal utnyttelse. I tillegg har sokkene skli-sikkert gummibelegg under fotsålen, så hvis du ikke har matte når du trener, fungerer de også utmerket alene.

LES OGSÅ: Yoga og tøying er bra mot ryggproblemer

Mer info

Her til lands kan du få kjøpt sokkene på blant annet prshop.no (ekstern lenke) og ett par koster 149 kroner.

Sokkene kommer også med en egen pose, som du kan bruke når du vasker de i maskinen (de tåler vask på 30 grader).

Undertegnede journalist testet selv sokkene under en pilates-time nylig, og ble overrasket over hvor godt de faktisk fungerer og hvor behagelige de er å ha på. Du får et godt grep om underlaget og bedre feste, særlig dersom du er svett på føttene.

Supert at de også kan brukes som erstatning dersom du har glemt igjen yogamatten din hjemme.

LES OGSÅ: Hvor ofte rengjør du treningsmatten?

Noe du lurer på? Spør KK.no


Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene - før eller etter middag?

Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer