Ferie

Deppa fordi ferien er over?

Slik får du tilbake gnisten!

TILBAKE PÅ JOBB ETTER FERIEN:  Å begynne på jobb igjen kan være veldig slitsomt, men prøv å snu det om til noe positivt! Foto: Farina3000 - Fotolia
TILBAKE PÅ JOBB ETTER FERIEN: Å begynne på jobb igjen kan være veldig slitsomt, men prøv å snu det om til noe positivt! Foto: Farina3000 - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kanskje har du hatt tre uker ferie i sommer, og var heldig å ha fri akkurat da været var på sitt fineste og sola skinte over hele landet. Blåmandag får en ny betydning etter en lang og fin sommerferie. 

Tanken på å skulle sette alarmen på 06.00 igjen er forferdelig! Hva skjedde med late frokoster på verandaen og boklesing i ettermiddagsolen? 

Feil innstilling

Vel, hverdagen er her igjen, og det eneste du kan gjøre er å gjøre det beste ut av det. 

- Det er ikke hverdagene som er feil, det er innstillingen til hverdagene, sier Christine Otterstad, som er utdannet NLP-coach (nevro lingvistisk programmering) og KKs faste livsstilscoach.

Det gjelder å tenke annerledes, og å sette ting i perspektiv. 

- Hvor mye ville du satt pris på å ha ferie hver dag? Hvor godt ville sjokolade smakt om du hadde spist det hver dag til frokost, lunsj og middag? Vi elsker ferie fordi det er noe helt annet enn det vi pleier å gjøre, sier hun. 

LES OGSÅ: Få bedre flyt i hverdagen

Kroppen liker struktur

- Kroppen vår elsker å koble av, men den er også glad i rutiner og struktur. Derfor er hverdager kjærkomment for mennesket, sier Otterstad. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer