Sex

Derfor avskyr hun tilfeldig sex

Kvinner vil ha kvalitet, ikke kvantitet i senga.

Foto: Jupiter Images
Foto: Jupiter Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Den feministiske bølgen var ment å fri kvinner fra tradisjonelle forestillinger om sex og gjøre også dem i stand til å nyte sex, for sexens skyld. Men utviklingen har gått motsatt vei, for kvinner flest misliker tilfeldig sex.
 • Gå rett på sak
 • Stirr ham i seng
 • Kapre ham med kvinnelist
 • Vil ha kvalitet

  Kvinner har ikke klart å tilpasse seg gangen som gjelder ved tilfeldig sex, ifølge professor Anne Campbell ved universitetet i Durham. - Kvinner opplever fremdeles en rekke negative følelser etter et opplegg for én natt. For kvinner er kvalitet derfor viktigere enn kvantitet, sier hun i en pressemelding.Hun forteller at vi styres av ulike ting når det gjelder sex. For kvinner handler det mer om genetisk kvalitet, for menn om reproduksjon. - Dette er grunnen til at kvinner kan være villige til å ha sex for sexens skyld dersom sjansen for at det kan utvikle seg til et langvarig forhold er til stede, sier hun videre.

  Sunt med flere partnere

  Kvinner har siden tidenes morgen hatt ansvaret for avkommet. Derfor har det vært til deres fordel at de har valgt en make med omhu. Kvinner har også blitt «lært opp til» å være trofaste, så ikke maken skulle tro at han forsørget en annen manns barn.- Men nylig har forskere funnnet at flere partnere kan ha mange fordeler for kvinner også. Det vil øke det genetiske mangfoldet hos barna og dersom mannen med såkalt høykvalitets-sæd ikke blir hos dem, da har de i det minste sikret seg hans uslåelige gener, sier professor Campbell. For å teste teorien om hvorfor kvinner ikke har «blitt vant til» å ha tilfeldig sex, ble 1743 menn og kvinner bedt om å fortelle om positive og negative følelser etter en en-nattsaffære. Og resultatet taler for seg, menn satt igjen med 80 prosent positive følelser dagen derpå, mot 54 prosent hos kvinnene. - Menn liker å «skryte» om det etterpå, dersom det er snakk om en kvinne som kameratene også har lyst på. De fikk også mer ut av sexen og opplevde en økt følelse av velvære og økt selvtillit etterpå.

  Gjør unntak

  Kvinnene derimot følte seg ofte «brukt» .- Kvinnene hadde en tendens til å føle seg mindreverdig etterpå, tenkte på ryktet sitt - og sexen ga dem også mindre, ifølge Anne Campbell. Men hvorfor har de likevel tilfeldig sex av og til?- Menstruasjonssyklusen påvirker sexmotivasjonen. Kvinner har rett og slett mer lyst på en kort affære når de har eggløsning, sier Campbell. Studien står å lese i sin helhet i juninummeret av tidsskriftet Springer's journal, Human Nature. LES OGSÅ:
 • Slik ser drømmedama ut
 • Slik får du draget i andre runde
 • Avvis ham med kvinnelist
 • Drømmeprins på postordre
 • Lettere å få napp på nett
 • Dump singellivet
 • Den ultimate flørteguiden
 • Lær deg å kysse med stil
 • Flørt med suksess
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer