Derfor blir det kø

De vanligste årsakene til at det blir problemer i trafikken.

TRAFIKKORK: Den vanligste grunnen til at det blir trafikkø, bortsett fra ulykker, er at det er for mange biler på veien samtidig. Det hjelper kanskje ikke på humøret, men det er i hvert fall den enkle forklaringen.  Foto: Thaut Images - Fotolia
TRAFIKKORK: Den vanligste grunnen til at det blir trafikkø, bortsett fra ulykker, er at det er for mange biler på veien samtidig. Det hjelper kanskje ikke på humøret, men det er i hvert fall den enkle forklaringen. Foto: Thaut Images - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO:  Det er påsketid, med andre ord: tid for kø i trafikken. 

Og når du først sitter fast i bilen, mens speedometeret viser 5 km/t, og du river deg i håret og lurer på «hvorfor?» - så kan dette være svaret:  

– Den vanligste årsaken til at det blir kø i trafikken er at det rett og slett er for mange biler på veien samtidig. Siden man bør ha minst to sekunders tidsluke mellom bilene er det grenser for hvor mange biler som kommer fram i løpet av en tidsperiode, sier Kjell Werner Johansen assisterende direktør og avdelingsleder i Transportøkonomisk institutt (TØI), til KK.no og forklarer: 

– Uansett hvor fort man kjører, er og blir det 3600 sekunder i en time, og om alle har de anbefalte tre sekundenes tidsavstand får man bare 1200 kjøretøy fram i timen på et felt. 

LES OGSÅ: Blir du rasende av å stå i kø?

Unngå kjempelage luker når du står i kø

Og skal man egentlig kjøre helt tett opp til den andre bilen, eller bør man holde litt avstand når man står i kø? 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.