Alkohol

Derfor blir du fullere av champagne

Det er ikke bare noe du innbiller deg.

Visst kan det være gøy med champagne. Men vit at du også blir mer fyllesyk av den.
Visst kan det være gøy med champagne. Men vit at du også blir mer fyllesyk av den. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Glad i bobler på glass? Da er du sikkert glad for å høre at champagne kan være sunt.

Men drikken har også andre egenskaper enn andre alkoholholdige drikker.

Drikker du for mye? Sjekk med psykologen om du har skumle vaner.

Medisinsk redaktør på helsenettstedet Health, lege Roshini Raj, er ute med boka «What the Yuck?!» og en egen helsespalte på nettet.

Rett i fletta

Raj forteller at det faktisk stemmer at champagne går deg raskere til hodet enn alkohol uten bobler.

Årsaken til det er nettopp boblene. De gjør at alkoholen blir absorbert raskere i magen, og dermed går raskere inn i blodstrømmen din.

Da blir du jo raskere beruset også.

Og ikke bare det. Den spesielle prosessen som skal til for å lage champagne gjør at drikken også inneholder bestemte kjemikalier som gjør deg mer fyllesyk.

Hvor fyllesyk er du? Test deg selv her

Det er med andre ord flere grunner til at champagne bare bør nytes ved spesielle anledninger. Skulle du slumpe til å havne i en slik anledning finnes det heldigvis gode råd for dagen derpå.

Champagne og musserende vin skal serveres kald, men ikke iskald. Da mister vinen både aroma og og smak.
Champagne og musserende vin skal serveres kald, men ikke iskald. Da mister vinen både aroma og og smak. Vis mer
Kir Royal 2 cl Crème de Cassis4 cl tørr champagne eller annen hvit musserende vinHell først i likøren. Fyll deretter opp med bobler. Pynt med friske solbær eller server med et sugerør.
Kir Royal 2 cl Crème de Cassis4 cl tørr champagne eller annen hvit musserende vinHell først i likøren. Fyll deretter opp med bobler. Pynt med friske solbær eller server med et sugerør. Vis mer
Bellini1,5 cl ferskenjuice5 cl champagne eller musserende vinHell først i juicen og følg på med musserende vin. Kan pyntes med en liten ferskenbåt.
Bellini1,5 cl ferskenjuice5 cl champagne eller musserende vinHell først i juicen og følg på med musserende vin. Kan pyntes med en liten ferskenbåt. Vis mer

Få kalorier

En av grunnene til at modeller ofte kun drikker champagne er at den ikke er så kaloritung som mange andre alkoholvarianter. Her får du tips om fem lette, lekre drinker som er enkle å lage.

Og vil du også etter å ha lest denne artikkelen klinke til med litt sprudlevann finner du noen gode champagnebaserte drinker her:Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer