Fett Hår

Derfor blir håret fett OG tørt

Svært vanlig problem for unge kvinner med langt hår. Her er løsningen!

TALG OG STYLING: Ifølge Truls Andersen, frisør og Education Manager for hårpleieprodusent Kérastase, er talgproduksjon blant de vanligste årsakene til fett hår, mens "feil" pleie og stell er årsaken til at tuppene og lengdene blir tørre og slitt.
TALG OG STYLING: Ifølge Truls Andersen, frisør og Education Manager for hårpleieprodusent Kérastase, er talgproduksjon blant de vanligste årsakene til fett hår, mens "feil" pleie og stell er årsaken til at tuppene og lengdene blir tørre og slitt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fett hår er ikke akkurat særlig sexy, men fett og tørt hår – ja, det er ekstra ille.Svært mange kvinner, særlig i 20-årene og yngre, sliter med nettopp dette, og det er gjerne de med lengre hår som merker det best.LES OGSÅ: - Jobb opp skummet når du vasker håret

Høyere talgproduksjon i huden

Årsaken til at håret, som oftest ved røttene, blir fett, mens tuppene og lengdene blir sprø, slitte og tørre, er rett og slett knyttet til talgproduksjon.- Yngre mennesker har fra naturens side en høyere talgproduksjon, og fett hår er rett og slett resultat av høy talgproduksjon i huden, sier Truls Andersen, frisør og Education Manager for hårpleieprodusent Kérastase til KK.no:- Talg (sebum) er en naturlig del av hudens beskyttelse og danner sammen med svette og forhornede celler det vi kaller hydrolipidfilm (syrekappen). Unge kvinner i dag har ofte langt hår og tyngdekraften gjør at håret ved hodebunnen blir liggende tett ned mot huden og vil da trekke sebum raskere til seg.Ifølge Andersen er det flere grunner til at noen av oss er ekstra utsatt for fett hår, deriblant «feil» vask og pleie.- Hyppig vask med uegnede sjampoer kan forstyrre hodebunnens balanse og dermed øke talgproduksjonen. Man bør også være forsiktig med bruk av for kaldt eller for varmt vann ved vask og pleie av hår, da dette stimulerer mikrosirkulasjonen i huden, hvilket deretter kan øke talgproduksjonen, forklarer han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer