Helse & Livsstil

Derfor blir kvinner fulle

Store vinglass skal være skyld i at vi drikker mer enn vi tror.

Derfor blir kvinner fulle
Publisert
Sist oppdatert
Kvinner drikker dobbelt så mye som de tror, hevder forskere ved det australske National Drug Research Institute.
 • Derfor sjekker han deg opp
 • Når størrelsen teller

  Årsaken til at spesielt kvinner drikker mer enn de er klar over, skal være de store vinglassene som benyttes på barer så vel som i private hjem. Størrelsen på glassene skal også være årsaken til at man ikke tenker så mye over alkoholprosenten. Den australske regjeringen foreslår nå drinklogoer, som skal vise antallet standard-drinker som et produkt inneholder, sier en talsmann for Department and Health til den australske avisen Herald and Weekly Times.Det skal nemlig være mye vanskeligere å beregne alkoholinnholdet for vin – enn for øldrikkere.
 • Slik beregnes alkoholpromille

  Drikker dobbelt så mye

  Forskeren Celia Wilkinson ba forsøkspersonene i studien om å redegjøre for hvor mange drinker de konsumerte i uken, basert på et standardmål for hva én drink tilsa. Deretter ble de bedt om å mikse en såkalt standardrink. - Folk tok fullstendig feil og underdrev fra 10-50 prosent og helt opp til 100 prosent, sier professor Allsop til den australske avisen Herald and Weekly Times. Dette betyr at kvinner som trodde de hadde drukket tre glass vin ofte hadde drukket det dobbelte.

  Kvinnelige sjefer mest utsatt

  Professor Steve Allsop, som står i bresjen for studien, sier at drikking har skapt en generasjon kvinner som har høyere risiko for å gå opp i vekt. De har også større risiko for å pådra seg kreft og leverskader.Kvinners økte selvstendighet, både finansielt og sosialt skal være en av årsakene til at kvinner er blitt «stordrikkere». Det er særlig kvinner i godt betalte jobber, spesielt i lederstillinger, som er ekstra sårbare. - Det handler om livsstil og hvor mye man har å rutte med, skal vi tro professor Allsop. Funnene skal være støttet av internasjonal forskning som viser betydelig over-skjenking, noe som skaper stor bekymring. LES OGSÅ:
 • Ille med promille
 • Vi kjører stadig mer i fylla
 • Slik nyter du champagne
 • Hvorfor drikker du som en mann?
 • Slik blir du kvitt kuppelhuet
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.