Depresjon

Derfor blir vi deprimerte

- Ofte skyldes det ikke én spesifikk ting, sier eksperten.

DEPRESJON: Mange sliter med depresjon. Heldigvis finnes det råd som kan hjelpe deg ut av den onde sirkelen.  Foto: Johan Larson - Fotolia
DEPRESJON: Mange sliter med depresjon. Heldigvis finnes det råd som kan hjelpe deg ut av den onde sirkelen. Foto: Johan Larson - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Depresjon er en av de vanligste psykiske lidelsene i Norge i dag, og blir sett på av mange som den nye folkesykdommen.

Men hva er egentlig årsaken til at stadig flere av oss blir deprimerte? 

LES OGSÅ: Junk food kan gjøre deg deppa

Trenger ikke være knyttet til en bestemt hendelse

Christine Otterstad, som er KKs faste livsstilscoach og ekspert hos Din Life Coach, forteller at det er vanskelig å gi et fasitsvar på hva depresjon skyldes, da det ofte er sammensatt av flere faktorer.

- Det er vanskelig å oppgi en enkelt årsak til depresjon, da det ene aldri utelukker det andre. Årsaken er ofte litt kompleks – det kan være sykdom, stress eller en form for tap, enten det er snakk om kjærlighetssorg eller dødsfall.

- Depresjon skyldes sjelden én spesifikk ting, sjansen er heller stor for at det er en ting som er overskyggende, som over tid har «fått lov» til å sette seg i kroppen. Depresjon er rett og slett en funksjon av at du gjør noe du synes er ubehagelig over lengre tid – du tapper deg selv for energi.

Kan depresjon kommer helt plutselig?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer